Tips

Snipverkouden, migraine, chronische sinusitis ? Chilipeper biedt uitkomst !

Share Button

Als je hoofd bijna uit elkaar barst van verkoudheid, overweeg dan eens de mogelijkheid van cayenne- en chilipeper ! Het is de capsaïcine in de beide pepers die verlichting geeft; slijm wordt dunner en kan afgevoerd worden. Capsaïcine dempt de zenuwen en maakt endorfinen vrij, die pijnsignalen afgeeft aan de hersenen. Endorfinen geven een euforisch gevoel.
 Verkouden? Denk eens aan chilipeper!

Capsaïcine wordt gebruikt voor medicijnen en cremes die de pijn verzachten. Ook worden er derivaten (afgeleide stoffen) van deze stof gemaakt die capsaïcinoïden worden genoemd. Deze kankerbestrijdende stoffen worden onder andere gebruikt om warmtepleisters te maken. Het vermindert pijn en zwelling. Ook is het prettig dat de neus weer open gaat. Bij keelpijn kun je een beetje Tabascosaus innemen.  Chilipeper zit vol vitamine C. Eén peper bevat net zoveel C als een sinaasappel. Niet alleen brengt capsaïcine verlichting bij verkoudheid, het verzacht pijn in het algemeen en kan ook ingezet worden bij migraine, chronische sinusitis en allergieën.

 

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Goedgezond zit ook op Facebook! Meer nieuws vind je op de FB-pagina (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)