google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Kruiden-planten Stofwisseling Vetverbranding

Afvallen ? Deze specerijen versnellen stofwisseling en gaan hongergevoel tegen

Share Button

specerijen

Een magisch middeltje om af te vallen bestaat helaas niet.  Toch helpen onderstaande specerijen om af te vallen, volgens studies, en zijn ze bovendien smakelijk in gerechten.  Kosten niet veel, en zijn makkelijk te verkrijgen.

Snellere stofwisseling door specerijen

 

  • Ze verbranden vet,
  • verhogen de stofwisseling
  • en ook niet onbelangrijk, gaan hongergevoel tegen.

Zwarte peper

In bijna iedere keuken staat wel een potje zwarte peper. Zwarte peper verlaagt het vetgehalte. Bij muizen althans: muizen die vet en suikerrijk aten, hadden minder visceraal vet (vet rond de interne organen). Hoe meer zwarte peper ze aten, des te meer gewicht en visceraal vet ze verloren. Visceraal vet leidt onder meer tot verslechterde hartconditie, diabetes en borstkanker. De peper lokt een metabolische reactie uit, die vetcellen afbreekt. Het actieve bestanddeel in peper is piperine, en deze blokkeert vetten.

Rode peper

Slechts een halve theelepel aan een maaltijd toegevoegd, kan 70 calorieën schelen. (Perdue University) Het remt ook het verlangen naar zout, vet en zoet. Rode peper bevat capsaïcine, wat pepers heet maakt. Capsaïcine verhoogt lichaamstemperatuur, en helpt het lichaam om calorieën te verbranden. Je kan een supplement met rode peper eten, maar het is niet nodig: volgens studie  is gewoon rode peper aan maaltijden toevoegen al voldoende, om verbranding op gang te helpen en tegen verlangen naar zout, zoet en/of vet eten. Rode peper verhoogt het metabolisme voor 30 minuten met 20%.

Kaneel

Deze aromatische specerij doet meer dan een aangename zoete smaak aan je eten te geven. Het verhoogt ook je metabolisme. Het zorgt voor een snellere verbranding van koolhydraten, het stabiliseert de insulinespiegel. En hiermee voorkomt het dat het lichaam extra vet opslaat. Overbodige koolhydraten worden uit het bloed gefilterd. (Georgetown Medical Center). Slechts 3 gram kaneel versnelt het spijsverteringsproces. Bovendien geeft kaneel een vol gevoel. (American Journal of Clinical Nutrition) .

Mosterd zaad

Mosterd zaad is een goede bron van selenium, magnesium en omega 3. Deze 3 werken ontstekingsremmend. De American Journal of Clinical Nutrition publiceerde een verzameling onderzoekgegevens van 9 jaar, waarbij 1200 mensen betrokken waren en concludeerde dat chronische ontsteking leidt tot aankomen in gewicht. Wanneer de ontsteking vermindert, vermindert ook het vetgehalte, en met name het viscerale vet. Een theelepel mosterdzaad verhoogt je metabolisme met 25%, en dit verbrandt 45 calorieën.

Gember

Werkt ook ontstekingsremmend, en versnelt de spijsvertering. Het verwijdert afvalstoffen. Het drinken van 2 gram gember in heet water geeft een verzadigd gevoel. Gember verhoogt lichaamstemperatuur, en helpt zo calorieën te verbranden. (Institute for Human Nutrition at Columbia University)

Gerelateerde artikelen:

Referenties:

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)