google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Tips

Haarverlies? Deze natuurlijke middelen stoppen haarverlies en doen haren hergroeien

Share Button

haardos

Een gezonde bos haar wil iedereen. Haarverlies, en daarmee een dunnere haardos, kan onzeker maken. Vol haar wordt geassocieerd met jeugdigheid. En het zijn mede de haren die een vrouw het gevoel van vrouwelijkheid geven en de man gevoel van mannelijkheid. En al vinden veel vrouwen kale mannen ook aantrekkelijk en zit mannelijkheid wat de vrouw betreft niet in een haardos, ook de man is niet blij wanneer de haardos tanende is. De schrik slaat dus toe, wanneer je steeds grotere plukken haar in je borstel of douchegootje vind. Toch hoef je niet machteloos toe te kijken hoe je bos(je) haar steeds dunner wordt !

In dit artikel:

    • Oorzaken van haarverlies
    • Natuurlijk middelen die haar doen hergroeien, beschadigde haarfollikels herstellen en haar weer gezond, sterk en veerkrachtig maken !

Wat zijn de oorzaken van haarverlies ?

Haarverf

Bij vrouwen kan het jarenlang verven van de haren, leiden tot haarverlies en zelfs kale plekken op latere leeftijd. Let wel: wanneer de vrouw al lang voordat ze grijs werd haar haren verft. Het verven van de haren op jonge leeftijd is tegenwoordig vrij normaal. Ben je een jonge vrouw en verf je de haren, kijk dan eens naar een milde haarverf die zachter voor de hoofdhuid is. Ammoniak en resorcinol zijn zeer slecht.
Het minst erg lijken (naast natuurlijke HENNA) de   kleurspoelingen en niet-permanente haarverven – hoewel nog niets bekend  is over het effect van de hogere verfafgifte door de hoofdhuid. Ben je niet grijs ? Gebruik dan liever een haarspoeling (uitwasbaar).

Er wordt te weinig rekening gehouden met het feit dat onze huid, dus ook onze hoofdhuid een groot deel van de daarop aangebrachte stoffen onbedoeld in zich opneemt. Vervolgens geeft het die stoffen af aan het bloed, waardoor het in je lichaam komt. Daarbij komt nog dat de natuurlijke beschermingslaag van de huid, die moet voorkomen dat zulke ongewenste chemicaliën worden opgenomen, aangetast wordt door diezelfde chemicaliën. Daardoor dringen er nog meer chemicaliën binnen. Zeker bij een product als haarverf is dat een gevaarlijke zaak, aangezien het enige tijd moet intrekken en niet zoals shampoo direct wordt uitgespoeld.Vrouwen die hun haren verven met donkere kleuren haarverf verhogen het risico dat ze dood zullen gaan aan kanker. De FDA geeft toe dat stoffen die kanker veroorzaken aanwezig zijn in tijdelijke en permanente haarverven. Vrouwen die 20 jaar of langer donkere kleuren haarverf gebruiken hebben 4 maal zoveel kans op kanker dan vrouwen die hun haar niet verven of lichte kleuren gebruiken. Ook zorgt het gebruik van tijdelijke en permanente haarverf op een groter risico van de ziekte van Hodgkin, leukemie en borstkanker (borstkanker is vandaag de dag de nummer één doodsoorzaak bij vrouwen in Nederland). Onderzoek onder kappers wees uit dat zij grotere kans hebben op het krijgen van blaas- en andere soorten kanker. Ook is bewezen dat kinderen, waarvan de moeders haarverf gebruikten vlak voor de zwangerschap of tijdens de bevalling tien keer meer kans hebben op de ziektes dan wanneer de moeder deze producten niet had gebruikt. Het meest gevaarlijke is het ingrediënt phenylenediamine. Deze stof is zeer irriterend en kan zelfs blindheid tot gevolg hebben als het in de ogen komt. Dus waarom zult u onnodig risico op kanker willen lopen terwijl er een natuurlijk alternatief is? Bron

Alopecia

Wat is alopecia areata? Alopecia areata is een huidaandoening waarbij plotseling kale plekken ontstaan in behaarde gebieden. De kale plekken zijn in de regel rond of ovaal van vorm. Alopecia areata kan beperkt blijven tot de hoofdhuid, maar soms ook elders op het lichaam voorkomen.  De precieze oorzaak van alopecia areata is onbekend. Vermoedelijk heeft het een immunologische oorzaak. Dat wil zeggen dat er sprake is van een stoornis in het afweermechanisme van het lichaam. De afweer is als het ware ontspoord en richt zich tegen onderdelen van het eigen lichaam, in dit geval tegen de haarwortels. Dit vermoeden wordt versterkt doordat mensen met alopecia areata verhoudingsgewijs iets vaker lijden aan ziekten die berusten op stoornissen van het afweersysteem. Dit kunnen schildklierziekten, vitiligo (witte vlekken op de huid), of bepaalde vormen van bloedarmoede zijn. Daarnaast spelen erfelijke factoren mogelijk een rol. Of psychische spanningen en overmatige stress alopecia areata kunnen uitlokken of verergeren is niet bekend. Waarschijnlijk spelen deze factoren slechts een ondergeschikte rol.

Beschadigde haarfollikels

Haarfollikels kunnen beschadigd worden door bepaalde medicijnen. Chemotherapie drugs veroorzaken haarcellen te worden vernietigd. Chemotherapie is een behandeling methode die wordt gebruikt om kankergezwellen te doden. De cellen van de tumoren hebben de neiging om een snelle celdeling ondergaan. De behandeling vernietigt deze cellen en voorkomt dat ze verder divisie. Het probleem is dat chemotherapie ook andere gezonde cellen vernietigt in het lichaam. De behandeling kan geen onderscheid tussen de verschillende cellen en zolang er actief is deling van cellen, deze zijn vernietigd. Mensen die chemotherapie ondergaan worden gezien met een kale kop. Als de behandeling stopt en er is niets vernietigen van de cellen, kan de follikels worden gestimuleerd in de celdeling. Folliculaire schade kan ook als gevolg van bepaalde hormonen en enzymen die optreden tegen de haarfollikels. De follikels kunnen sterven als ze niet goed functioneren. De werking van deze enzymen en hormonen kunnen worden onderdrukt met het gebruik van medicijnen. Schade kan ook een gevolg van honger de follikels van voedsel. Wanneer het lichaam is uitgehongerd van voedsel, de cellen van het haar niet om te functioneren. Dit zorgt ervoor dat haren verloren te gaan ook.

Niemand is blij om haren te zien verdwijnen, dat geldt voor zowel man als vrouw. Er zijn een aantal natuurlijke manieren om haarverlies tegen te gaan en het haar te houden waar het hoort: op het hoofd. Er zijn geen speciale haarmiddeltjes nodig met chemicaliën, die veel beloven maar het probleem alleen maar verergeren.

Kokosolie

Kokosolie heeft een anti-microbiële en schimmelwerende werking. Door kokosolie direct op de hoofdhuid aan te brengen, houdt het de hoofdhuid vrij van bacteriën en vuil dat je haarfollikels kan beschadigen. Kokosolie wordt zelfs gebruikt om haarluis te bestrijden. Studies laten zien, dat wanneer je kokosolie gebruikt voor en na het wassen, de olie de schade aan proteïnen aanzienlijk vermindert. Bovendien blijkt kokosolie de haren sterker en veerkrachtiger te maken. En dat zonder dure middelen waarin niet de beste ingrediënten zitten voor het haar.

Saw palmetto

Saw palmetto is een kruid dat afkomstig is van een kleine zaagpalm waaruit het serenoa repens extract wordt gehaald. Het is beschikbaar in verschillende vormen zoals kruidenthee, supplementen, vloeibare vorm en in de vorm van gedroogde besjes. Staat bekend om de gunstige werking op de prostaat, maar doet meer dan dat ! Onderzoekers geloven dat saw palmetto haarverlies effectief stopt, omdat het voorkomt dat testesteron omgezet wordt in dihydrotestosteron, en deze laatste is verantwoordelijk voor dunner wordend haar en kaalheid.  Saw palmetto is in sommige haarproducten te vinden. Het beste echter, is het om saw palmetto als supplement in te nemen.

Uiensap

Uiensap doet je haar echt groeien, de stank ten spijt. Een studie toonde aan, dat wanneer je twee keer per dag uiensap op je hoofdhuid doet, de haren in 90% van de gevallen begint te hergroeien. Na 6 weken waren de resultaten zichtbaar. Ook uiensap houdt de hoofdhuid schoon. Maar daar blijft het niet bij: het stimuleert de bloedcirculatie en het voedt de haarfollikels, omdat het rijk is aan katalase. Dit is een goede antioxidant die helpt stoffen af te voeren die geassocieerd worden met dunner en grijzer wordend haar. Gebruik uiensap vooral vóór het wassen, vanwege de geur.

Vitamine D

Niet zo verrassend. Vitamine D zorgt voor een goede hormoonhuishouding, dus helpt het ook tegen haarverlies. Onderzoekers toonden bij muizen aan dat vitamine D de cellen helpt om nieuwe haarfollikels te maken. Het voorkomt haarverlies. Zomers groeit haar sneller dan in de winter, door de vitamine D. Buiten actief zijn is dus bevorderlijk voor de haargroei.

IJzer

Een studie volgde 8 jaar lang 5000 vrouwen . Vrouwen met het laagste ijzergehalte in het bloed verloren het meeste haar. IJzer transporteert zuurstof naar de hoofdhuid. Haarfollikels hebben zuurstof nodig. IJzer uit voeding halen heeft de voorkeur, boven ijzer uit een supplement. Te veel ijzer kan tot verstopping leiden, en ernstiger: voor vocht in de longen.

Referenties:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094
http://www.naturalnews.com/041113_hair_growth_coconut_oil_restoration.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12126069
http://www.healthextremist.com/onion-juice-for-hair-growth-and-reversing-grey/
http://www.nature.com/jid/journal/v132/n4/full/jid2011430a.html

http://www.jle.com/e-docs/00/04/36/9A/article.phtml
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002659.htm

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)