google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Giffen Tarwe, gluten

Brood: ons dagelijkse portie gif

Share Button

Niet alleen de gluten uit tarwe, maar ook de giftige stoffen zorgen voor tal van gezondheidsproblemen en kunnen leiden tot auto immuunziektes. Tarwe is een moeilijk verterende stof en leidt tot symptomen die men veelal onder candida schaart.

Brood, portie gif

In dit artikel:

  • De symptomen van gluten overgevoeligheid
  • Elk mens reageert wel op een of andere manier op gluten
  • ‘Brood is slecht’
  • Gluten = lijm
  • Tarwe is een biowapen met hormonaal verstorende eigenschappen
  • Belasting voor de nieren

De symptomen van gluten overgevoeligheid

Er zijn symptomen die vaak gezien worden als candida-symptomen, maar die in werkelijkheid ontstaan door een overgevoeligheid voor gluten. Veel voorkomende symptomen zijn pijn in de onderbuik, diarree of verstopping, prikkelbare darm syndroom, opgeblazen gevoel, huiduitslag, verkleurde tanden/aangetast tandglazuur, pijnlijke gewrichten, vermoeidheid, stemmingswisselingen, opgejaagdheid, depressie, slechte eetlust, gewichtsverlies of -toename, oorsuizen, hoofdpijn, spierzwakte, geen zin in seks, slechte concentratie, geheugenproblemen, onvruchtbaarheid/onregelmatige menstruatiecyclus. Op de lange termijn kan overgevoeligheid voor gluten leiden tot orgaanschade, auto immuunziektes, osteoporose en kanker.

Tarwe, granen, gerst en rogge bevatten giftige chemicaliën die door de plant zelf geproduceerd worden. Deze giffen helpen de plant te overleven, ten koste van de dieren die het zaad eten.

Elk mens reageert wel op een of andere manier op gluten

Geschat wordt dat 1 op de 7 mensen een vorm van glutenintolerantie heeft. De meesten hebben geen coeliakie, en ook geen duidelijke coeliakie symptomen. Zo’n 80% van het immuunsysteem van de Westerse mens reageert wel op een af andere manier op gluten. Hun lichaam produceert immunoglobulines IgM en IgG (antilichamen), dit is een aangeboren immuunreactie om het immuunsysteem aan te passen.

Gliadine is de giftige glycoproteïne, die de plant gebruikt om gluten te maken. In een studie uit 2007, gepubliceerd door GUT vroegen een aantal onderzoekers zich af: ‘is gliadine veilig voor mensen zonder coeliakie? ‘  Resultaten toonden aan dat alle deelnemers, met en zonder coeliakie, een interleukine-15-reactie lieten zien. Wel of geen coeliakie, de gluten hebben schadelijke effecten.

Er is één reden waarom een stof een immuunsysteem prikkelt: het was nuttig evolutionair gezien. Zonder reactie zou een volk minder kinderen voortbrengen. Maar, wanneer je immuunsysteem reageert op een stof door antilichamen te produceren, is dit een serieus teken dat de stof hoogstwaarschijnlijk slecht voor je is. Broodeters zijn zich er meestal niet voldoende van bewust dat iedereen wel in een bepaalde mate overgevoelig voor gluten is. Zelfs wanneer er geen duidelijke symptomen zijn. Van gluten wordt gedacht dat ze een sleutelrol spelen in het ontstaan van bepaalde soorten kanker, auto immuunziektes en ziektes die leeftijd gerelateerd zijn zoals Alzheimer.

‘Brood is slecht’

Zowel in sommige vogels als in coeliakiepatiënten, geven de tarwegiffen ontstekingsreacties, en blijft de tarwe onverteerd. Je kunt je afvragen waarom vogels dan tarwe eten, als vertering voor hen pijnlijk is. Misschien houden vogels van de natuurlijke opioïden die in tarwe zitten.

Gluten betekent: lijm

En gluten worden inderdaad bij de productie van lijm gebruikt. Wat gluten de klevende, moeilijk verteerbare eigenschappen geeft is het hoge percentage aan disulfide verbindingen. Disulfide verbindingen maken menselijke haren en nagels zo sterk en overigens ook gevulkaniseerd rubber. Een groot gedeelte van de opname van vitamines en mineralen gebeurt door de darmvlokken. Darmvlokken bestrijken een groot gedeelte van het darmoppervlak. De slijmerige en taaie gluten echter, bedekken de darmvlokken en de darmvlokken kunnen water oplosbare vitamines en mineralen niet absorberen. In het ergste geval raken de darmvlokken ontstoken en verdwijnen ze.

Bij iedereen die op dagelijkse basis brood en pasta eet, wordt constant een laagje over de darmvlokken gelegd. Ernstige vitamine- en mineralentekorten zijn het resultaat. Het zijn meestal tekorten die door decennia heen zijn opgebouwd, die osteoporose, diabetes en bepaalde vormen van kanker veroorzaken. In Japan worden er nauwelijks gluten gegeten, en de hoeveelheid mensen met de ziektes die veelvuldig voorkomen in het westen, ligt een stuk lager, ondanks het feit dat Japanners veel vervuilde vis (pcb’s enzovoorts) eten.

Coeliakie is feitelijk geen ziekte, maar een goed functionerend waarschuwingssysteem. Als aanvulling op de aangeboren immuunreactie hebben coeliakie patiënten ook nog een aangepaste reactie, die genetisch bepaald is. Mensen zonder coeliakie gaan door met het consumeren van tarwe en ontwikkelen ziektes, coeliakiepatiënten vermijden tarwe en blijven gezonder.

Tarwe is een biowapen met hormonaal verstorende eigenschappen

Het zijn niet alleen de gluten die schadelijk zijn. Tarwe is een bio-wapen. Chemische oorlogsvoering is de specialiteit van tarwe, door de giftige oxalaten, lectines, fytaten, trypsine en de hormonaal verstorende eigenschappen. Zelfs koeien kunnen geen tarwe verteren zonder het risico te lopen op maagproblemen en leverabcessen.

Europese mensen eten al vele eeuwen brood. Uit archeologische vondsten blijkt dat er al 14.000 jaar geleden brood gegeten werd. Mensen zijn genetisch onveranderd gebleven. Ons voedsel is inmiddels wel zeer veranderd. Boterhammen en spaghetti aten ze duizenden jaren geleden niet. De tarwe was nog authentiek.  Het brood zoals wij het kennen is een landbouwproduct, ontstaan door de industriële revolutie. Tarwe is een eenbladig gras, zoogdieren hebben dit gedurende de hele evolutionaire geschiedenis nooit gegeten.

Belasting voor de nieren

De hoeveelheid WGA lectine is proportioneel toegenomen en speelt een belangrijke rol in nierziektes. Allergoloog David L.J. Freed waarschuwt hiervoor en zegt dat WGA zich hecht aan glomerulaire capillaire spiervezels, alsmede aan cellen en de tubuli van de nier. Er is studiemateriaal dat aantoont dat tarwe daadwerkelijk tot nierkanker kan leiden.  Het Mario Negri Institute for Pharmacological Research in Milaan (2007, gepubliceerd in International Journal of Cancer) onderzocht broodconsumptie en het verband tussen brood en kwaadaardige nierkanker, en vergeleek dit met deelnemers die nauwelijks brood aten. Het is waarschijnlijk dat het lichaam moet kiezen tussen het toelaten van schade aan de nieren, met nierfalen en vroegtijdige dood tot gevolg, of dat het tot auto immune reactie moet overgaan, die zich richt op de darmvlokken om de absorptie van de schadelijke stof tegen te gaan.

Dit artikel (Bread, our daily poison (Gluten sensitivity mistaken for Candida) is vertaald en afkomstig van www.owndoc.comDr. William Davis, author of the NY Times Bestseller, Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight and Find Your Path Back to Health, explains why the wheat of today is not the wheat of yesterday and why it has become so destructive to health. It ain’t wheat!

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)