Anti-Aging Darmflora

Veroudering kan mogelijk geremd worden door gezonde darmflora

Share Button

Onderzoekers van de University of Rochester/New York, stellen dat veroudering mogelijk kan worden geremd door darmflora. Volgens hun onderzoek wordt veroudering mede veroorzaakt door een immuunsysteem dat grip op darmflora verliest.

Veroudering vertraagd door gezonde darmflora

Ouderen hebben minder stabiele darmflora in vergelijking met jongere mensen. Bij fruitvliegen blijkt het verouderingssysteem daadwerkelijk geremd te kunnen worden, wanneer de darmflora verbetert. De onderzoekers constateerden in oudere fruitvliegen een toename van de darmbacteriën. De toename van bacteriën veroorzaakt ontstekingen in de darmen.  De ontstekingen ontstaan door de inschakeling van een stress gen, die de immuun cellen onderdrukt. Om bacteriën onder controle te houden produceert het lichaam ontstekingsreacties.  Deze reacties beschadigen weefsel.

De onderzoekers herstelden de balans in de darmen van de fruitvliegen, door milde afweermoleculen extra te activeren. Volgens hen is het in de toekomst mogelijk om dit ook bij mensen te doen, middels medicijnen.

Toch valt er nog veel te onderzoeken. Omgevingsinvloeden hebben veel meer invloed op de levensduur van een fruitvlieg, dan op die van een mens.

Gerelateerd:

 

 

 

 

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Goedgezond zit ook op Facebook! Meer nieuws vind je op de FB-pagina (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)