Nieuws

Diabetes: beter 2 grote maaltijden per dag (ontbijt en lunch)

Share Button

Onderzoek dat gepubliceerd is in Diabetologia wijst uit dat mensen met diabetes 2 beter twee maaltijden per dag kunnen eten in plaats van 6 kleine maaltijden. Het gaat dan om ontbijt en lunch, die samen dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten dan de 6 kleinere maaltijden.

De auteurs van de studie: ‘Het nuttigen van alleen lunch en ontbijt leidde tot verlies van gewicht en levervet. Ook heeft dit een gunstige invloed op C-peptide, glucose en glucagon. Deze resultaten zijn beter dan wanneer men hetzelfde aantal calorieën neemt die verdeeld zijn over 6 maaltijden. Het onderzoek wijst uit dat diabetes-2 patiënten beter een omvangrijker ontbijt en lunch kunnen eten.’

Meer informatie (bron)

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

error: n.p., just mail to: mail@goedgezond.info
Sinds kort zit Goedgezond ook op Facebook! Help je mee om de pagina bekend te maken? Vergeet dan niet op ‘vind ik leuk te klikken’ ;-) Thanks!