google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Nieuws

Diabetes: beter 2 grote maaltijden per dag (ontbijt en lunch)

Share Button

Onderzoek dat gepubliceerd is in Diabetologia wijst uit dat mensen met diabetes 2 beter twee maaltijden per dag kunnen eten in plaats van 6 kleine maaltijden. Het gaat dan om ontbijt en lunch, die samen dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten dan de 6 kleinere maaltijden.

De auteurs van de studie: ‘Het nuttigen van alleen lunch en ontbijt leidde tot verlies van gewicht en levervet. Ook heeft dit een gunstige invloed op C-peptide, glucose en glucagon. Deze resultaten zijn beter dan wanneer men hetzelfde aantal calorieën neemt die verdeeld zijn over 6 maaltijden. Het onderzoek wijst uit dat diabetes-2 patiënten beter een omvangrijker ontbijt en lunch kunnen eten.’

Meer informatie (bron)

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)