Nieuws

Diabetes: beter 2 grote maaltijden per dag (ontbijt en lunch)

Share Button

Onderzoek dat gepubliceerd is in Diabetologia wijst uit dat mensen met diabetes 2 beter twee maaltijden per dag kunnen eten in plaats van 6 kleine maaltijden. Het gaat dan om ontbijt en lunch, die samen dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten dan de 6 kleinere maaltijden.

De auteurs van de studie: ‘Het nuttigen van alleen lunch en ontbijt leidde tot verlies van gewicht en levervet. Ook heeft dit een gunstige invloed op C-peptide, glucose en glucagon. Deze resultaten zijn beter dan wanneer men hetzelfde aantal calorieën neemt die verdeeld zijn over 6 maaltijden. Het onderzoek wijst uit dat diabetes-2 patiënten beter een omvangrijker ontbijt en lunch kunnen eten.’

Meer informatie (bron)

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Goedgezond zit ook op Facebook! Meer nieuws vind je op de FB-pagina (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)