google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Hersenen Kids Voeding

Waar komt epidemie van autisme en degeneratieve ziekten vandaan?

Groene thee hersenen
Share Button
Wat zijn de oorzaken van de huidige epidemie van autisme en neurodegeneratieve ziekten en kunnen we ons hiertegen wapenen?

Zware metalen, vitamine D tekort

Het gangbare idee dat kinderen door buiten spelen voldoende vitamine D aanmaken is achterhaald. Steeds vaker hoor je over kinderen die ernstig vitamine D tekort hebben. De Engelse ziekte rachitis heeft zijn comeback gemaakt in Engeland. Hoewel er over het algemeen minder vaak buiten gespeeld wordt dan vroeger is het niet zo dat kinderen niet meer buiten komen.

Aluminium ophoping: leidt tot vitamine D tekort bij kinderen

En hierdoor tot ontwikkelingsstoornissen. Het gangbare idee dat kinderen door buiten spelen voldoende vitamine D aanmaken is achterhaald. Steeds vaker hoor je over kinderen die ernstig vitamine D tekort hebben. De Engelse ziekte rachitis heeft zijn comeback gemaakt in Engeland. Hoewel er over het algemeen minder vaak buiten gespeeld wordt dan vroeger is het niet zo dat kinderen niet meer buiten komen. Want let wel: geadviseerd wordt om dagelijks 15 tot 30 minuten buiten te komen zodat er voldoende vitamine D aangemaakt wordt. En dit zouden kinderen niet redden ? Mochten ze thuis alleen maar binnen zitten, wat vrij onwaarschijnlijk is, dan zou het speelkwartier op school al voldoende zijn. Dan is er nog de gang huis-school (niet alle kinderen worden met de auto gebracht – en in de auto vangt men overigens ook licht op-)  Er lijkt iets anders aan de hand te zijn.

Dagelijks gemiddeld 20 min buiten voor aanmaak vitamine D, daar redden we het niet meer mee

Silicium (kiezelzuur) wordt het schoonheidsmineraal genoemd, omdat het de huid elastischer maakt en het de groei van  nagels en haren bevordert. Maar silicium heeft nog een belangrijke functie: het spoorelement ontgiftigt van zware metalen en van aluminium. Ophoping van aluminium heeft gevolgen voor met name de hersenfunctie en het is ernstig dat kinderen hieraan al van jongs af aan zijn blootgesteld. Vaccins zouden hierin ook een oorzaak zijn. Volgens wetenschappelijke studies leidt aluminiumophoping tot vitamine D tekort bij kinderen en dus tot ontwikkelingsstoornissen zoals autisme. Behalve silicium is er ook heermoes (kost niets) dat rijk is aan silicium.

(Zeoliet ontgiftigt ook van lichte en zware metalen)

Volwassenen mogen maximaal 0,2 mg aluminium per kilogram lichaamsgewicht binnenkrijgen en voor kinderen is dit 0,7 tot 2,3 mg. Dit laatste is veel, omdat het maximale eigenlijk 1,0 mg per kilogram lichaamsgewicht zou mogen zijn. Aluminium (Al) wordt opgeslagen op verschillende plekken in het lichaam, waaronder de hersenen. Er zijn aanwijzingen dat Al een rol speelt bij het ontstaan van Parkinson, Alzheimer en amyotrofe laterale sclerose. Het metaal beïnvloedt de werking van de zenuwbanen, waardoor de overdracht van elektrische signalen niet goed meer verloopt. Men kan hierdoor pijn en tintelingen voelen die niet te verklaren zijn. Er worden standaard hoge concentraties gevonden in het bloed van nierpatiënten, en dit wordt dan gefilterd. Een te hoge aluminium concentratie in het lichaam kan ook leiden tot nervositeit, concentratieverlies, botontkalking en bloedarmoede.

Hoe komen we aan ophoping van aluminium in ons lichaam ?

We komen niet tekort aan aluminium in onze omgeving, dat is zeker. Het zit in grond, leidingwater, verpakkingsmateriaal (folie), pannen, voorraadbussen, sigarettenrook, cosmetica, zonnebrandcrèmes. En in vaccins. Door aluminium te injecteren (vaccins) kan het lichaam Al niet lozen en ontstaan leer- en gedragsstoornissen. Ook heeft Al een hand in Alzheimer en andere leeftijd gerelateerde ziektes. Pannen die verhit worden kunnen ook telkens aluminium loslaten, ook al door het roeren. Hoewel wat betreft voeding er relatief veel Al in tarwe, thee, spinazie en gerst zit, zijn natuurlijke bronnen beter geschikt voor het lichaam. Het is dus belangrijker om de niet-natuurlijke bronnen te vermijden.

Ook vaccinaties werken ophoping van aluminium in de hand

Op 27 september 2007 publiceerde het New England Journal of Medicine het artikel ‘Cases in vaccine court, Legal battles over vaccins and autisme’ (Stephan D. Sugarman). Een citaat: “Veroorzaken kindervaccins autisme ? Deze wetenschappelijke vraag is een legale vraag geworden en onvermijdelijk in onze maatschappij. Sommige ouders van kinderen met autisme proberen te bewijzen dat vaccins verantwoordelijk zijn voor de conditie van hun kinderen. De meeste van hen zijn ervan overtuigd dat het door het kwik uit de vaccins komt, anderen houden rekening met de combinatie kwik en aluminium in vaccins.” Aan het einde van dit stuk wordt vermeldt dat aluminium verantwoordelijk is voor vitamine D tekort bij kinderen en dat dit tot ontwikkelingsstoornissen leidt zoals autisme. (Lees meer in dit uitgebreide rapport van ‘Waterput: Maatschappijkritisch Onderzoek’)

Silicium om te ontgiften van zware metalen: met name aluminium

Ook PubMed erkent dat kiezelzuur een middel is tegen vergiftiging door aluminium (licht metaal) en een ontgifter van zware metalen. Zowel aderverkalking in de hersenen als aluminiumophoping worden gelinkt aan Alzheimer. Dus silicium kan een ander aspect van veroudering voorkomen, namelijk dementie. Uiteraard kan het gebruikt worden in combinatie met andere natuurlijke behandelingen tegen Alzheimer, zoals biologische koudgeperste kokosolie en niacine. Aluminium wordt afgevoerd via de urine indien men silicium slikt. Een te hoge inname van silicium is niet aanbevolen, er moet voldoende water gedronken worden en gelet moet worden of de niveaus vitamine B1 en kalium behouden blijven.

Aluminium hoopt zich op in weefsel dat geen snelle cellulaire omzetting heeft en dus geen snelle vervanging door nieuwe groei. De langzamere omzetting vindt plaats in botten, hart en hersenen. Neurologische en auto immuunziektes manifesteren zich in de hersenen.

Dr. Chris Exley doet al minstens 20 jaar onderzoek naar vergiftiging door aluminium. Hij noemt de periode van begin 20e eeuw tot nu ‘de aluminium eeuw’. Voor deze periode bleef aluminium in de grond en werd er niks mee gedaan. Volgens Exley is het gebruik van aluminium op zoveel verscheidene manieren de reden van toename van neurologische ziektes. Hij pleit voor gebruik van mineraalwater dat veel silicium bevat, zoals Volvic en Spritzer. Volgens Exley hebben kinderen die  door vaccins geschaad zijn veel baat hierbij en raken ze de aluminium via de urine kwijt.

Maar er zijn ook andere bronnen van silicium

Zoals Aloë Vera en dan het pure onbewerkte sap.  Ook heermoes (Equisetum Arvense) is een uitstekende en goedkope bron voor silicium. Heermoes bestaat al eeuwen en was vergeten totdat onderzoek er de aandacht op vestigde. Silicium uit heermoes is voldoende om mineraaltekorten en vergiftiging door aluminium op te lossen. Je kunt er ook je eigen extract van maken. Voeding dat rijk is aan silicium is: onbewerkte hele granen zoals barley, haver, tarwe en rogge. Verder: alfalfa, noten en zaden.

Heermoes: rijk aan silicium en goedkoper kan het niet

Andere namen voor heermoes zijn: paardenstaart, schaafstro of tinkruid. Door de geschiedenis heen werd heermoes door bekende artsen geroemd vanwege de veelzijdige geneeskrachtige werking. De Engelse arts, apotheker en astroloog Nicholas Culpeper, bekend van zijn standaardwerk Culpeper’s Complete Herbal, schrijft in de zeventiende eeuw dat paardenstaart kan worden gebruikt ‘als middel tegen in- en uitwendige bloedingen, als heler van verse wonden en hulpmiddel bij huidproblemen…’

De Duitser Sebastian Anton Kneipp, grondlegger van de hydrotherapie, gebruikte de plant ook als veelzijdig geneeskruid: ‘te gebruiken in zitbaden en als warme omslagen.’ Ook de Oostenrijkse kruidenkenner Maria Treben schrijft in haar standaardwerk ‘De geneeskruiden uit de apotheek van God’ het volgende: ‘Veel ongelukkigen die door storingen van de nieren onder depressies, waanideeën en razernij leden, werden geholpen door zitbaden met heermoes te nemen en zodoende moesten ze niet naar een zenuwinrichting.’  (meer informatie over heermoes)

Hoe maak je heermoes klaar ?

Voordat je met heermoes aan de gang gaat, moet je er zeker van zijn dat je met heermoes te maken hebt en niet met lidrus (Equisetum palustre). Deze laatste soort is gevaarlijk bij inname vanwege het hoge gehalte aan alkaloiden. Er zijn een aantal manieren om een goed onderscheid te maken. Bij de heermoes is het eerste lid van de zijtakken langer dan het eerste lid van de stengelschede. Bij de Lidrus is het eerste lid van de zijtakken korter dan het eerste lid van de stengelschede. Bij een doorsnede van de stengel is bij de Heermoes een groot gat in het midden te zien met daar omheen kleinere gaatjes, bij de Lidrus is het middelste gat klein en zijn daar omheen grotere gaatjes te zien. Met een vergrootglas is

Thee: 1 overvolle theelepel heermoes voor een kwart liter water.

Zitbad: 100 gram paardenstaart/heermoes een nacht in koud water laten trekken, ’s morgens tegen het kookpunt brengen, hierna bij het badwater doen en minstens twintig minuten baden.

Let op:

Je gebruikt de groene onvruchtbare delen van de plant. De groene delen moeten geoogst worden van een schone plek, omdat heermoes de neiging heeft om vooral zware metalen op te nemen uit de bodem. (logisch; heermoes neemt dit ook op in je lichaam)Vermijdt dus plekken waar in het verleden vuil is gestort. Heermoes is makkelijk te drogen voor detox en te verwerken in tincturen. Neem wel een hoger percentage aan alcohol dan gebruikelijk is bij groene plantendelen, dit vanwege de hardheid van het plantenweefsel van de heermoes, kies voor minstens 50% ethanol. Om deze zelfde reden moet men gedroogde heermoes niet als infuus, maar als detox toepassen. Het toevoegen van een klein beetje suiker of honing aan een extract van heermoes zorgt ervoor dat er meer silicium wordt vrijgegeven aan het menstrum. (Meer informatie)

bronnen/referenties:

 

 

 

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)