google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Tips Voeding

Dubbele werking muntthee bij afvallen: als hongerstiller en als spijsverteringactivator

Share Button

Wie niet vies is van munt, heeft redenen genoeg om dit groene kruid wat vaker te consumeren. Nu er weer massaal gehunkerd wordt naar warme dranken, geven we je graag nog wat extra motivatie om de volgende keer voor muntthee te kiezen.

Hongerstiller

Om te beginnen helpt het sterke aroma van munt je eetlust onder controle te houden. Ideaal voor mensen die na het eten altijd snakken naar iets zoet. Met een schepje honing erbij is een tas muntthee het ideale, gezonde alternatief.

Vertering

Uit onderzoek blijkt dat munt het spijsverteringskanaal kalmeert en vlotte darmbewegingen stimuleert. Kortom, het ondersteunt de natuurlijke doorstroom in je lichaam. Wie vaak last heeft van constipatie kan munt inzetten om alles weer op gang te krijgen.

Relaxatie

De geur van munt werkt tot slot ook relaxerend. Een studie van NASA heeft aangetoond dat het ruiken van munt in stresserende situaties als een monsterfile, frustraties met 25 procent vermindert. Stress en de bijhorende verhoogde cortisolwaarden saboteren je metabolisme, iets wat de geur van een verse kop muntthee kan verzachten. Voor de lezers die geen fan zijn van thee, kunnen geurkaarsen met munt of essentiële oliën dienst doen als relaxerend alternatief.

Bron: hln.be

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)