google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Voeding

Tropische vrucht vol anti-oxidanten effectief tegen huidveroudering

Share Button

Het huidverouderingsproces willen we allemaal wel afremmen. Nog zo lang mogelijk fris en fruitig voor de dag komen, wie wil dat niet. Hangwangetjes, kraaienpootjes, hangende mondhoeken en onderkinnetjes zien we liever gaan dan komen. Er is een tropische vrucht die door zijn hoeveelheid anti-oxidanten beschermt tegen celschade. Celschade is de oorzaak van een slapper wordende huid. De vrucht bevat veel vitamine A en vier keer zoveel vitamine C als in een sinaasappel zit.

Het is de guave. Heerlijk in smaak, maar meer dan dat. De guave is rijk aan vitamine A (retinol!), C, foliumzuur, mineralen (potasium, koper, magnesium). Eén guave bevat 4x zoveel vitamine C als in een sinaasappel.

Het is getest: de guave heeft de hoogste concentratie anti-oxidanten. De testen zijn gepubliceerd in de Food Research International Journal. De vrucht werd vergeleken met appels, granaatappels, bananen, pruimen en druiven. In 100 gram guave zit 500 mg anti-oxidanten. Dit is 330 mg in pruimen, 135 mg in granaatappel, 125 mg in appels en 30 mg in bananen.

  • Guaves reguleren de bloeddruk (door potasium). De hoeveelheid potasium is hetzelfde als in bananen. Bloedsuiker blijft stabieler, het is vezelrijk (ruim 5 gram per 100 gram). Vezelrijke voeding verkleint de kans op diabetes 2. Ook een supervrucht bij verstopping.
  • De guave heeft 4x zoveel vitamine C als in een sinaasappel zit, en vitamine C heeft sterke antioxidante eigenschappen. C verkleint ook de kans op kanker. Vanwege het kopergehalte heeft de guave een goede uitwerking op de schildklier.
  • Ook is de guave een bron van magnesium, en dit is een activator voor thiamine, biotine en ascorbinezuur (vitamine C).
  • De niacine (B3) stimuleert bloedcirculatie, de hersenfunctie. Pyrodoxine (B6) ondersteunt het zenuwstelsel.
  • Het foliumzuur maakt de guave een geschikte vrucht voor vrouwen die moeilijk zwanger worden.
  • Vitamine A herstelt een beschadigde huid en verbetert het zicht.
  • Vitamine E voedt en herstelt de huid.
  • De roze guaves bevatten twee keer zoveel lycopeen als tomaten. Lycopeen is belangrijk om het proces van huidveroudering af te remmen. Het beschermt de huid tegen UV stralen.
  • Sap van de guave verlicht verkoudheid en hoest.

 

 

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)