Tips

Snipverkouden, migraine, chronische sinusitis ? Chilipeper biedt uitkomst !

Share Button

Als je hoofd bijna uit elkaar barst van verkoudheid, overweeg dan eens de mogelijkheid van cayenne- en chilipeper ! Het is de capsaïcine in de beide pepers die verlichting geeft; slijm wordt dunner en kan afgevoerd worden. Capsaïcine dempt de zenuwen en maakt endorfinen vrij, die pijnsignalen afgeeft aan de hersenen. Endorfinen geven een euforisch gevoel.
 Verkouden? Denk eens aan chilipeper!

Capsaïcine wordt gebruikt voor medicijnen en cremes die de pijn verzachten. Ook worden er derivaten (afgeleide stoffen) van deze stof gemaakt die capsaïcinoïden worden genoemd. Deze kankerbestrijdende stoffen worden onder andere gebruikt om warmtepleisters te maken. Het vermindert pijn en zwelling. Ook is het prettig dat de neus weer open gaat. Bij keelpijn kun je een beetje Tabascosaus innemen.  Chilipeper zit vol vitamine C. Eén peper bevat net zoveel C als een sinaasappel. Niet alleen brengt capsaïcine verlichting bij verkoudheid, het verzacht pijn in het algemeen en kan ook ingezet worden bij migraine, chronische sinusitis en allergieën.

 

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.