Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Nieuws

7 medische studies die aantonen dat cannabis effectief bij kanker is

Share Button

De laatste tijd wordt veel over cannabis geschreven. Gezondheidsvoordelen van cannabis, worden door veel medische en wetenschappelijke studies bevestigd. Toch zijn er ook onderzoeken die aantonen dat regelmatig cannabisgebruik vanaf  jonge tienerjaren voor verandering van hersenstructuren zorgt.

In dit artikel gaat het over wat cannabis doet bij hersen- en borstkanker, en houden we het bij de onderzoeken met betrekking hiertoe.

Hersenkanker

  • Studie gepubliceerd in British Journal of Cancer en uitgevoerd door het Department of Biochemistry and Molecular Biology/Complutense University in Madrid. De onderzoekers concludeerde dat Tetrahydrocannabinol (THC, belangrijkste actieve component in marihuana) en andere cannabinoïden de groei van tumoren onderdrukt. Dit was de eerste studie waarbij de anti-tumor werking van cannabinoïden onderzocht werd. Toediening van cannabinoïden was veilig en zonder psychoactieve bijwerkingen. THC verminderde kankercellen bij 2 van de 9 patiënten.
  • Studie gepubliceerd in The Journal of Neuroscience. Onderzocht werden de biochemische processen bij zowel acute neuronale schade als bij neurodegeneratieve ziektes. THC bleek neurodegeneratie bij ratten terug te dringen. Conclusie van de onderzoekers: het cannabinoïde systeem kan hersenen beschermen tegen neurodegeneratie.

Borstkanker

  • Studie gepubliceerd in US National Library of Medicine, uitgevoerd door California Pacific Medical Centre. In deze studie concludeerden de onderzoekers dat cannabidiol (CBD) de celdeling en invasie van menselijke borstkankercellen onderdrukt. Ze toonden ook aan dat CBD de tumormassa aanzienlijk vermindert.

De volgende keer : artikel over de medische studies die de effectiviteit van cannabis aantonen bij long-, bloed-, lever- mond- en prostaatkanker.

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.