Nieuws

En nog meer studies (12) die aantonen dat cannabis effectief werkt bij kanker

Dit artikel is een vervolg van 7 medische studies die aantonen dat cannabis effectief bij kanker is, waarin u kon lezen over onderzoek naar cannabis en de effecten hiervan bij borst- en hersenkanker.

Cannabis effectief bij kanker, studies

In dit artikel:

Effecten van cannabis op longkanker, prostaatkanker, leverkanker, mondkanker, pancreaskanker, bloedkanker, volgens medische studies.

Longkanker

Studie gepubliceerd in Oncogene , uitgevoerd door Harvard Medical Schools Experimental Medicine Department. In deze studie werd vastgesteld dat de eigenschappen van THC (THC, belangrijkste actieve component in marihuana) de migratie van longkankercellen induceert. De onderzoekers stellen dat THC meer onderzocht moet worden om ingezet te worden als nieuwe behandelmethode om de groei en uitzaaiingen van bepaalde longkankers te beheersen.

Studie gepubliceerd door US National Library of Medicine en uitgevoerd door het Institute of Toxicology and Pharmacology/General Surgery in Duitsland. In deze studie werd vastgesteld dat cannabinoïden invasie van kankercellen onderdrukken. Dit effect werd bevestigd bij primaire tumorcellen bij een longkankerpatiënt. De data indiceren dat cannabinoïden de invasiviteit van kankercellen verminderen.

Studie gepubliceerd door US National Library of Medicine en uitgevoerd door Harvard Medical School. In deze studie werd de rol van cannabinoïde-receptoren onderzocht in longkankercellen. Onderzoekers stelden de effectiviteit vast en suggereerden dat het gebruikt zou moeten worden voor behandeling tegen longkankercellen.

Prostaatkanker

Studie gepubliceerd door US National Library of Medicine toont een vermindering in prostaatkankercellen aan, handelend via cannabinoïde receptoren.

Studie gepubliceerd door US National Library of Medicine  vatte meerdere studies samen die de effectiviteit van cannabis bij prostaatkanker onderschrijven.

Studie gepubliceerd door US National Library of Medicine stelde vast dat klinische testen met CBD tegen prostaatcarcinoma (voorstadium van kwaadaardige woekering) een must is. De activatie van cannabinoïde receptoren vermindert carcinoma aanzienlijk, ook werd vastgesteld dat de celdeling onderdrukt werd.

Bloedkanker

Studie gepubliceerd in Molecular Pharmacology toonde aan dat cannabinoïden apoptose (proces van geprogrammeerde celdood) en groei onderdrukt bij cel lympfoma’s. Deze studie werd ondersteund door de Swedish Cancer Society, Swedish Research Council e Cancer Society in Stockholm.

Studie gepubliceerd in International Journal of Cancer stelde eveneens vast en toonde aan dat cannabinoïden antiproliferatieve en proapoptotische effecten bewerkstelligen in meerdere types kanker en cel lymphoma’s.

Studie gepubliceerd  door US National Library of Medicine en uitgevoerd door Department of Pharmacology and Toxicology/Virginia Commonwealth University stelde vast dat cannabinoïden apoptosis bij leukemie cellen bewerkstelligt.

Mondkanker

Studie gepubliceerd door  US National Library of Medicine laat zien dat cannabinoïden machtige onderdrukkers zijn van cellulaire respiratie en dat ze giftig zijn voor hoogst kwaadaardige mondkanker tumoren.

Leverkanker

Studie gepubliceerd door US National Library of Medicine stelde vast dat THC de celdeling van menselijke HCC (hepatocellulaire carcinoma cellijnen) cellijnen onderdrukt en de groei verminderen.

Pancreaskanker

Studie gepubliceerd in The American Journal of Cancer stelde vast dat cannabinoïde receptoren in menselijke HCC en tumorbiopsies hoger zijn dan in normaal weefsel van de pancreas. Apoptisis vermindert, evenals de groei en uitzaaiing van tumorcellen.

 

 

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)