Gewicht

Slechts 32 min. high intensity krachttraining: naverbranding van ruim 400 cal. !

We schreven al eerder over de high intensity trainingen ontwikkeld door dr. Mosley. Dr. Mosley bracht goed nieuws voor de mensen onder ons die niet zo sportief zijn: high intensity training neemt maar weinig tijd in beslag (luttele minuten !), maar het effect is enorm. Niet alleen verbetert het de gezondheid, maar het verbrandt ook nog eens met name buikvet. Maar er is nog een positief effect van high intensity training en dan in combinatie met krachttraining: ook ná de training verbrandt men nog vetten en goed ook.

Arts: slechts paar minuten intensieve training per week, effectiever voor gezondheid en gewicht

Als je klaar bent, nog naverbranding, en goed ook

Maar er is nog een positief effect van high intensity training en dan in combinatie met krachttraining: ook ná de training verbrandt men nog vetten. De verbranding werkt nog lang na en goed ook. Dat geeft een goed gevoel, wanneer je na training lekker onderuit zit op de bank met een bakje popcorn!

Naverbranding gewone krachttraining vs. HIT krachttraining

Het zijn onderzoekers van de University of Padova die ontdekten dat hun trainingsmethode high-intensity interval resistance training de calorieverbranding na training meer verhoogt dan bij een gewone krachttraining. Het is een bekend gegeven, dat door gewone krachttraining de verbranding sowieso nog een poosje doorgaat. Dit is het EPOC-effect: excess post-exercise oxygen consumption, oftewel naverbranding.

Combinatie

Omdat zowel intervaltraining als krachttraining de naverbranding verhogen, onderzochten de onderzoekers of een combinatie van die twee, ook voor hogere naverbranding zorgt.

Journal of Translational Medicine publiceerde hun studie (2012). Deelnemers waren 18 doortrainde mannen. Zij deden twee keer een krachttraining en maten tot 22 uur na krachttraining het calorieverbruik van de mannen. De mannen wisselden reguliere krachttraining af met high-intensity interval resistance training.

Verbranding van maar liefst 452 calorieën ná training

In de 22 uur die volgde op de reguliere krachttraining, werden nog 98 calorieën verbrand. Bij de high-intensity interval resistance training waren dit er maar liefst 452 ! Er was sprake van een verhoogde verbranding van vet. En dat terwijl de high-intensity interval resistance training maar 32 minuten duurde !

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)