Drinken van zwarte thee vermindert neurologische ziektes, beschermt tegen veroudering en meer..

goedgezond

Het meeste onderzoek is gericht op groene thee. Groene thee vermindert neurologische ziektes zoals Parkinson en Alzheimer. Maar ook zwarte thee heeft deze eigenschappen en wel door de polyfenolische eigenschappen (flavinen en rubiginen, die verantwoordelijk zijn voor de zwarte kleur, de smaak en de moleculen met anti-oxidatieve eigenschappen). De anti-oxidanten doen al een uur na het drinken hun werk.

Neurologische aandoeningen

Zwarte thee verlaagt het risico op Parkinson. De theïne die in de zwarte thee is, doet de alfa hersengolven toenemen. Dit hersengedeelte reguleert de rust in de hersenen en werkt positief bij onrust, stress en depressie.

Diabetes

Zwarte thee reguleert de bloedsuikerspiegel na een maaltijd. Er wordt gesuggereerd dat het risico op diabetes 2 door zwarte thee vermindert.

Hartkwalen

Het regelmatig drinken van zwarte thee vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Zwarte thee herstelt beschadigde aderen bij veel hartpatiënten.

Diarree

De tannine in zwart thee is heilzaam bij maag-en darmproblemen zoals diarree.

Astma

In het algemeen brengen hete vloeistoffen verlichting bij astma. Zwarte thee is echter bijzonder heilzaam bij astma, het verwijdt de bronchiën en maakt makkelijkere ademhaling mogelijk.

Kanker

Volgens studies remmen de polyfenolen de groei van tumoren. Polyfenolen beschermen sowieso tegen schade veroorzaakt door UV straling. Zowel groene als zwarte thee beschermt vrouwen tegen borstkanker, en dan vooral de vrouwen in de pre-overgang fase.

Osteoporose

Zwarte thee beschermt bij osteoporose, omdat het een positieve invloed heeft op de minerale dichtheid in de botten.

Mondhygiëne

De tannine die in de zwarte thee aanwezig is, beperkt de aanmaak van tandplak en dus bacteriën. Houdt tandvlees en tanden gezond en in goede conditie, mede doordat het mond infecties voorkomt. De thee voorziet zelfs in fluoride en houdt het emaille sterk.

Immuunsysteem

De flavine en catechine bevordert het immuunsysteem.

Anti-veroudering

Door de anti-oxidanten in thee zou het verouderingsproces vertraagd worden en ziektes voorkomen worden.

Referenties:

Share