Nieuws

Studie: Seroxat verhoogt de kans op borstkanker

Share Button

Onderzoekers van het ziekenhuis A City of Hope zeggen dat Paroxetine de oestrogeenspiegel dusdanig verhoogt, dat het voor vrouwen levensgevaarlijk kan zijn vanwege de verhoogde kans op borstkanker. In Amerika is paroxetine (hier Seroxat) het meest voorgeschreven antidepressivum.

Paroxetine is een antidepressivum dat sinds 1991 internationaal op de markt is. Het wordt verkocht onder de merknamen: Paxil in de Verenigde Staten en Europa, Seroxat in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en de Volksrepubliek China, Aropax in Australië en Nieuw-Zeeland, Deroxat in Zwitserland, Xetanor en Rexetin in Polen, Motivan in Spanje.

Het geneesmiddel wordt geproduceerd door onder andere GlaxoSmithKline, Sandoz en Hexal.

Referenties:

http://www.drugwatch.com/ssri/
http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-antidepressant-paxil-breast-cancer-20140218,0,3273056.story#axzz2toPXrKl0
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20142325
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/meds/a682414.html

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.