Nieuws

Conclusie grootschalig onderzoek: Te weinig zonlicht zorgt voor vroegtijdige dood

Share Button

Zweedse onderzoekers hebben de invloed van zonlicht onderzocht op sterfte. Het onderzoek werd onder 30.000 vrouwen gedaan en duurde 20 jaar. De onderzoekers ontdekten dat sterfte gerelateerd was aan zongedrag. Het sterftepercentage van vrouwen die de zon vermeden was twee keer zo hoog als vrouwen die regelmatig tijd in de zon doorbrachten.

 

“In het onderzoek hebben de Zweedse onderzoekers observationeel bewijs geleverd dat het vermijden van  zonlicht de sterfte door alle oorzaken verhoogt. Een te restrictief advies  in landen met lage niveaus aan zonlicht ter bescherming tegen zonlicht of zelfs het voorkomen van zonlicht, kan een risico vormen voor de gezondheid”, zegt Ad Brand van het Sunlight Research Forum (SRF).

Het Sunlight Research Forum (SRF) is een organisatie zonder winstoogmerk, gevestigd in Nederland. Het doel van deze organisatie is het aan het grote publiek ter beschikking stellen van de laatste medische en wetenschappelijke bewijzen over de effecten van gematigde blootstelling aan Uv-straling.

www.sunlightresearchforum.nl

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.