Afvallen Tips

Kokosolie geschikt om gewicht te verliezen (buikvet !)

Share Button

Vanwege het hoge vetgehalte in kokosolie, denken veel mensen dat de olie niet geschikt is voor gewichtsverlies. Zoals bekend zijn niet alle vetten hetzelfde: er zijn verzadigde-, onverzadigde- en transvetten in ons voedsel. Sommige ondersteunen een goede gezondheid.

Gewicht verliezen door kokosolie?

Kokosolie als vetverbrander

Het slechtste vet dat je kan nuttigen zijn transvetzuren, omdat het een kunstmatig vet is. Transvetzuren worden meestal in bewerkte voeding gevonden, om de houdbaarheid te bevorderen. Maar bij kokosolie is het anders: door de thermogene eigenschappen werkt het als vetverbrander.

Niet opgeslagen als vet

Kokosolie wordt wel als een wonderolie gezien, omdat het een vet is die de gezondheid ten goede komt. De beste vetten om te nuttigen zijn onverzadigde vetten, omdat het lichaam ze efficiënter kan gebruiken als energiebron in vergelijking met andere vetten. Het eten van vetten die dienen als efficiënte energiebronnen, maakt gewichtsverlies makkelijker. Vet voorziet het lichaam van energie, en wanneer deze energie niet gebruikt wordt, wordt het omgezet in extra pondjes. Kokosolie wordt praktisch niet opgeslagen als vet.

Stofwisseling verhogen en hongergevoel remmen

Het is thermogeen en het consumeren van voeding met thermogene eigenschappen is erg belangrijk bij gewichtsverlies. Thermogene stoffen hebben de eigenschap dat ze de stofwisseling verhogen, hierdoor wordt er meer vet omgezet in energie dan normaal. Door de extra hoeveelheid vrijgekomen energie zal je lichaam meer energie hebben en warmte produceren. Het heeft het ongeveer het effect van sterk gekruid voedsel. Zo is chilipeper een enorme natuurlijke vetverbrander. Ook deze specerijen gaan hongergevoel tegen, verbranden vet en verhogen de stofwisseling.

Een ander bijkomend effect van de extra vrijgekomen energie is dat je lichaam minder behoefte heeft om energie in de vorm van voedsel tot zich te nemen, je honger gevoel zal dus afnemen.

De thermogene eigenschappen van kokosolie zijn een boost voor je stofwisseling en helpen overtollig buikvet kwijt te raken.

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.