Tips

Colloidaal zilver: waarom een zwaar metaal opdrinken ?

Colloïdaal zilver is enorm populair geworden in de afgelopen jaren, niet in de minste plaats vanwege de vele gevallen van antibiotica resistentie. Zilver is geen nutriënt, noch een sporenelement, maar een zwaar metaal. Dus hoe effectief is het, en waartegen eigenlijk ? Kan het ook schadelijk zijn ?

Colloïdaal zilver

Je lichaamscellen voorzien van een zwaar metaal?

Waar komen de beweringen  vandaan ?

Al eeuwen wordt het gebruikt als natuurlijke manier om te ontgiften en om beter beschermd te zijn tegen ziekten.

Zilver is geen nutriënt
Cowboys in het wilde westen kookten vroeger een munt mee met water voor de koffie, hierdoor kwamen zilvermoleculen in het water en dit zou voor een sterke weerstand zorgen. Destijds vond men een antibacteriële werking van zilverwater dus al aannemelijk. Zilverwater zou volgens voorstanders met kop en schouders uitsteken boven reguliere behandelmethoden die schadelijke organismen de kop in moeten drukken. Maar is dit zo? Is het niet curieus: men is anti-kwik en andere zware metalen, maar pro-zilver.

Hoe nuttig is het drinken van zilverwater ?

Sommige fabrikanten, niet allemaal, beweren dat zilver een essentieel nutriënt is. Colloïdaal metaal is een verzameling van kunstmatig gecreëerde nanodeeltjes, ultramicroscopisch en hierdoor volgens de leveranciers effectief. Maar effectief tegen wat ? Het zou onder andere bacteriën doden, maar alleen de ongunstige. Dat is te hopen: microbiologe Bonnie Bassler zegt dat we voor 90% uit micro-organismen bestaan. Deze doden zou gelijk staan aan onszelf doden.

Juist verminderde weerstand

Het lichaam heeft geen behoefte aan zilver, omdat het geen nutriënt is noch een sporenelement. Metalen zijn giftig vanwege hun interactie met het organische verbindingen. Gewijzigde moleculen verliezen hun capaciteit om op de juiste manier te functioneren, dus er ontstaat een disfunctie of dood van de betrokken cellen. Metalen binden zich meestal met biologische verbindingen die zuurstof, zwavel en stikstof bevatten en dit kan bepaalde enzymsystemen uitschakelen en proteïnestructuren beschadigen. Bij metaalvergiftiging veroorzaken metaalionen niet alleen het functioneren van het membraan en de mitochondriale functie, maar ook de bestrijding van vrije radicalen. Dit zorgt voor een verzwakte weerstand en dit staat juist haaks op de beweringen dat colloïdaal zilver weerstand versterkt en beschermt tegen ziektes

Zilver, in welke vorm dan ook, is giftig

Zilver in welke vorm dan ook is een bio-accumulerend giftig metaal, net als kwik en lood. De bewering dat het als een antibiotica werkt,  maar dan zonder de gunstige darmbacteriën aan te tasten, komt door het feit dat het een niet-selectief giftig biocide is. Colloïdaal of niet, zilver blijft een zwaar metaal en giftig: “Ag+ionen zijn hoogst giftig voor alle micro-organismen.” 

Blauwe/grijze huid

Deze meneer dronk teveel colloidaal zilver en kreeg argyrie. Let wel: dit is een permanente verkleuring !http://www.silverlab.co.za/?p=51

 

 

 

Deze meneer dronk teveel colloidaal zilver en kreeg argyrie. Let wel: dit is een permanente verkleuring ! www.silverlab.co.za/?p=51

 

Het is bekend en erkend, dat langdurig gebruik van colloïdaal zilver en/of zilverzouten metallic zilver opslaat onder de huid en dit de huid van mensen in een asgrijze kleur verandert (argyrie). Argyrie gaat nooit meer weg. Ook accumuleert het in de interne organen, en worden de cellen van die organen continue blootgesteld aan zilver. Dit heeft negatieve gevolgen voor het normale immuunproces.

Vroeger was het zo’n beetje het enige in sommige werelddelen

Zilver werd door de eeuwen heen gebruikt als bacteriedodend middel (vooral door de cowboys in de VS), maar er waren niet zo veel andere keuzes destijds. Er was geen antibiotica. Mensen wisten nog niet dat het belangrijk was om veel vitamine C  te consumeren. Zilver werd zelfs beschouwd als een levensreddend medicijn. Pasgeborenen kregen bijvoorbeeld nitraatdruppels toegediend tegen ooginfecties. De Amerikanen stopten met het gebruik van zilver als medicijn met de komst van antibiotica, maar in de jaren 90 begon zilver weer populair te worden.

Opslag van zilver in celmembranen

Zilver wordt niet gebruikt in fysiologische lichaamsprocessen. Het lichaam erkent het als een gif en verwijdert dit met behulp van proteïnen (metallotioneïnen). Dit proces gaat heel traag en loopt niet altijd goed, waardoor argyrie ontstaat. Het metaal heeft affiniteit met celmembranen, waaronder die van het zenuwstelstel en wordt daar permanent opgeslagen als zilversulfide. En dit is een typisch patroon van vergiftiging door een zwaar metaal !

Lichaam moet zilver bestrijden, ziekte verergert

Wanneer het menselijk  immuun- en ontgiftingsysteem een lichaamsvreemd, onomzetbaar metaal detecteert zoals zilver,  wil dit het actief uitscheiden en verwijderen. Dit gaat met behulp van metallotioneïnen en het antioxidant glutathion, Als de persoon een ziekte heeft, is glutathion niet langer actief met het bestrijden hiervan, maar met de bestrijding van zilver. De ziekte verergert. Leveranciers zeggen dat wanneer ziektesymptomen verergeren, men vooral door moet gaan, omdat dit een teken is dat het colloïdaal zilver aanslaat. Aanslaat, indeed, op celmembranen

Er zijn tal van andere krachtige -natuurlijke- antibiotica

Al zou je het op de meest veilige manier gebruiken, en er geen schade door op lopen, dan blijft over dat het nutteloos is. Voldoende vitamine C en andere immuunsysteem ondersteunende nutriënten zijn voldoende om ongewenste bacteriën en schimmels terug te dringen. Mensen die grote hoeveelheden vitamine C nemen per dag worden zelden ziek, en als ze ziek worden is het ziekteverloop korter en milder. Er zijn effectieve en krachtige natuurlijke antibiotica en anti-schimmel middelen uit voeding te halen en uit kruiden/specerijen: knoflook, broccoli, zuurkool, bloemkool, prei, kurkuma, melkdistel, citroen, granaatappel, resveratrol (groene thee extract), chili, peper,  oregano olie enzovoorts, zijn zeer krachtige immuunversterkers en/of ontgiftigers, antibiotica en antischimmelmiddelen.

 

 

6 Comments

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Bijzonder artikel.

  Ik heb persoonlijk hele goede ervaringen met CZ. Bijvoorbeeld ontstoken ogen zowel bij mezelf als bij mijn kat(ten)
  1 druppel CZ, en binnen een paar uur is de ontsteking weg. Mijns inziens een prima zichtbare manier om te testen . . .
  En er zijn meer goede ervaringen. Geen enkele slechte.

  Wel toevallig dat in de periode dat de penicilline werd ontdekt, zo rond 1940, het CZ werd uitgebannen. Daar viel en valt geen goed geld mee te verdienen voor Big Pharma.
  Hebben jullie toevallig belangen in die richting? Worden jullie gesteund door de Pharma?

  verder:

  Zilver een zwaar metaal? tja, qua moleculaire samenstelling wellicht, maar een “zwaar metaal” is per definitie giftig.

  Hoewel ik geen voorstander ben van Wikipedia, dit is wat daar staat mbt een zwaar metaal:

  (( Zwaar metaal

  Kwik is met een dichtheid van 13,5 g/cm³ een zwaar metaal.
  Een zwaar metaal (meestal gebruikt in de vorm zware metalen) is een lid van een groep metalen met hoog atoommassa, en met name worden hiervan de leden met een grote giftigheid bedoeld. De definities die worden gehanteerd verschillen. Soms wordt ‘zwaar’ gedefinieerd als ‘zwaarder dan ijzer’, soms slaat het ook op metalen met een soortelijke massa groter dan 4,0 of 5,0 g/cm3. Een redelijke consensus omvat die metalen die in het periodiek systeem lopen van koper tot lood of bismut.

  Bekende toxische zware metalen zijn onder andere lood, cadmium, kwik, barium en thallium. Ook koper, mangaan en zink, hoewel essentiële sporenelementen die alleen in overdosering toxisch zijn en niet erg zwaar, worden wel tot de zware metalen gerekend. De radioactieve actiniden (uranium, thorium, plutonium etc.) worden er meestal niet toe gerekend omdat de stralingstoxiciteit daarvan over het algemeen belangrijker is dan de chemische toxiciteit (verarmd uranium is hierop misschien een uitzondering).))

 • Ik ben iet pro of contra omdat ik te weinig weet. Zelf heb ik er geen baat bij, ondanks zeer stellige “beloften” van iemand die dit uit Zwitserland importeert. Reacties zijn zeer positief, ik moet mij ervaring nog toevoegen.

 • Ik gebruik het ook al jaren. Heb ook enkel goede ervaringen.
  Bij verkoudheid of griep.
  Ook infecties bij mijn katten zijn genezen.
  Ja Erik de farmac. Industrie verdient heeel veel met antibiotica.
  Ik ben blij dat het er is. Maak het zelf thuis.
  Simpel en goedkoop natuurlijk middel. Geen resistentie en
  verlaat het lichaam binnen 4 dagen.

 • Geweldig spul!!!! kan geen antibiotica tegen op!! ….daar wordt je wel zo ziek van…..wat een rotzooi ANTIBIOTICA!!!!…..nee…..geef mij maar zilver……maar……nu kan big parma zijn zakken niet vullen….en daar zit de hele kloe…..geen PATENT krijgen ze hier op! en dat is ook maar goed…….er zijn meer Mensen dood gegaan van die gemische middelen….als van natuurlijke middelen!! denk daar maar eens aan!! Lees het stuk van Dr.Mercola…..worden jullie een stuk wijzer!!….zelfs in ZH wordt het gebruikt voor alles en nog wat! …..zelfs in je eten zit het wat uit de grond komt!! alleen sinds de bodem zo arm is door alle vergift !!!!!! die er gebruikt wordt is er nog weinig van over!!….nee Mensen….jullie kunnen beter allemaal het gif dat er gespoten wordt slikken ….de dieren vreten die vol met antibiotica en medicijnen zitten!!……in plaats als iets natuurlijks te gebruiken! laat je niet op naaien , en doe wat goed voor je voelt!!
  100.000 duizenden Mensen gebruiken het met ZEER GOEDE RESULTATEN !!!!! Kan je van die gemische rotzooi niet zeggen!! ba…ba…

 • http://www.drrimatruthreport.com

  Er ligt een 1000 bladzij tellend universitaire studie aan ten grondslag. Het is ontwikkeld op verzoek destijds door het Departement van Defensie van de VS. Het kan worden ingezet in geval van een bacteriologische oorlog. Dr. Rima Laibow gaf het destijds aan haar elite patiënten en gebruikt het zelf elke dag. Ik heb ook zeer goede ervaringen. Het gaat om het CZ 10PPM. Ook voor huisdieren zeer goed te gebruiken.

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)