Nieuws

Koreaans gerecht van gefermenteerde groenten nu als strooipoeder: Kimchiwawa

TOP Foodlab heeft een nieuw product ontwikkeld genaamd Kimchiwawa. Het is gemaakt om meer smaak aan gerechten te geven en is gebaseerd op kimchi, een eeuwenoud Koreaans bijgerecht van gefermenteerde groenten. Strooi Kimchiwawa over verschillende producten, zoals groente-chips en popcorn, om deze op een makkelijke manier een typische Koreaanse smaak te geven. Ben je nog niet bekend met de smaak van kimchi dan is dit zeker aan te raden. 

Gefermenteerd, goed voor de darmflora

Melkzuurbacteriën

Kimchi is een traditioneel gerecht uit Korea, dat in heel Azië mateloos populair is, en wat we ook in Westerse landen steeds vaker zien verschijnen. Het bestaat uit groenten (vooral Chinese kool) en specerijen (waaronder rode peper en gember), en wordt als geheel gefermenteerd. Dit fermenteren is heel erg vergelijkbaar met hoe wij in Nederland met zuurkool maken. Melkzuurbacteriën zetten suikers uit het mengsel om in melkzuur, waardoor het product ‘verzuurd’. Naast een zure smaak, produceren de bacteriën ook andere typische fermentatiesmaakjes die de kimchi een ‘Funky’ smaak geven.

Kimchi als poeder

Na enkele weken is de kimchi uit gefermenteerd en klaar om te eten. Maar je kunt ook nog een stapje verder gaan. TOP Foodlab heeft het  vervolgens gedroogd, en tot een poeder vermalen, om zo een smaakmaker te creëren voor in gerechten (in een marinade of stoofschotel) en op producten (zoals popcorn of chips). Dit heet Kimchiwawa, en TOP Foodlab maakte een eerste (kleine) batch verpakkingen.

Populair

Op internet is Kimchiwawa direct enthousiast opgepakt, o.a. door FoodInspiration Magazine en Horecatrends.com. Als gevolg daarvan zijn koks, ambachtslieden en producenten heel enthousiast om iets met Kimchiwawa te doen. Op dit moment wordt het eerste Kimchiwawa brood gebakken door een enthousiaste bakker en binnenkort wordt Kimchiwawa in nog veel meer producten gebruikt !

Iedereen kan binnenkort genieten van de verslavende smaak van kimchi. Kijk op www.kimchiwawa.nl en de facebookpagina van Kimchiwawa om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Bron: TOP Foodlab

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)