Kruiden-planten Natuurlijk gezond (bewezen)

Deze 6 natuurlijke anti-griep middelen zijn toppers

Er is natuurlijk de griepprik om mensen door het griepseizoen heen te helpen. Toch zijn er nog onduidelijkheden over de veiligheid en effectiviteit van dat vaccin. Zoals er krachtige natuurlijke pijnbestrijders zijn, zijn er ook krachtige natuurlijke middelen om je te beschermen tegen griep. Het zijn er vele: dus we noemen hier de toppers onder de natuurlijke griepbestrijders.

Natuurlijke middelen tegen griep


Astralagus (vlezige hokjespeul)

Dit is een van de meest geprezen kruiden in de Chinese geneeskunde en de hokjespeul wordt er dan ook veel in gebruikt. Astralagus versterkt je immuunsysteem en maakt het minder waarschijnlijk dat je griep oploopt. Volgens de auteur van Beating the Flu: The Natural Prescription for Surviving Pandemic Influenza and Bird Flu, zou je elke ochtend 250 tot 500 mg moeten nemen, drie keer per week. De plant maakt dan het grote verschil. Je mag de plant trouwens niet nemen wanneer je koorts hebt.

Ginseng

Ginseng wordt geprezen vanwege de vele voordelen voor lichaam en geest. Maar ginseng helpt ook griep voorkomen, en als de griep al is ingetreden wordt het virus door ginseng effectief behandelt. In april 2014 publiceerde de Georgia State University een studie die aantoonde dat ginseng preventief is tegen griep en ook respiratoire virussen (die longen en luchtwegen beïnvloeden). Niet alleen preventief, maar ook ter vermindering van symptomen. Het ging om de Koreaanse rode ginseng. Meer over deze studie

Vlierbes

Van vlierbes wordt wel siroop gemaakt, ook wordt vlierbesbloesem verwerkt in pannenkoekjes. Het is een enorme immuunsysteem-booster en de vlierbes voorkomt op capabele manier dat het griepvirus je cellen aanvalt. Een studie die gepubliceerd werd in Journal of International Medical Research (2004) concludeerde dat “vlierbesextract een efficiente, veilige en goedkope behandeling tegen griep biedt”. Patiënten uit de studie kregen dagelijks 15 ml vlierbessiroop, vier keer per dag.

Echinacea (rode zonnehoed)

Rode zonnehoed is een populaire zomerbloeier en in vele tuinen te vinden. Maar de zonnehoed is ook een beproefde remedie bij verkoudheid en griep. De plant wordt al eeuwen gebruikt door indianen voor diverse medicinale doeleinden. Wetenschap staat niet sterk achter Echinacea, wel is er veel anekdotisch bewijs dat Echinacea werkt, omdat het de weerstand verhoogt. Meer hierover

Knoflook

Knoflook staat ook wel bekend als natuurlijk antibioticum. Sommige mensen gebruiken knoflook in soep (10-50 teentjes) om virale infecties uit te bannen, zodra de eerste symptomen zich voordoen. Knoflook heeft duidelijk griepbestrijdende krachten. In 2012 meldde American Journal of Clinical Nutrition dat knoflook niet alleen griepsymptomen sterk verminderde, maar ook het aantal ziektedagen.

Ook kokosolie en oregano zijn soortgelijk veelbelovend

Knoflook: boost voor immuunsysteem en natuurlijk antibioticum

Chilipeper: Eerste Hulp bij Griep

Als je al snipverkouden bent, en bovendien last van ontstoken holtes hebt, dan biedt chilipeper (en ook cayennepeper) absoluut uitkomst. De aanwezige capsaïcine maakt slijm dunner, waardoor dit beter afgevoerd wordt. Ook dempt de stof de zenuwen en maakt endorfinen vrij, die pijnsignalen afgeven aan de hersenen. Capsaïne brengt dus echt verlichting bij verkoudheid, het verzacht pijn in het algemeen en kan ook ingezet worden bij migraine, chronische sinusitis en allergieën.

Welke plant of welk kruid je ook kiest om griep te voorkomen: wees consequent in het gebruik. Kies biologisch en overweeg ook om een natuurlijk vitamine D supplement te nemen. Het belang van vitamine C is ook wijdverspreid bekend.

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Alle categorieën

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)