Afvallen

Afvallen: Dit ingrediënt mag niet ontbreken en is voor behoud v. spiermassa (bewezen)

Share Button

Volgens onderzoek is er één specifiek ingrediënt die niet in je smoothie mag ontbreken, wanneer je gewicht wil verliezen. Het ingrediënt leidt tot merkbaar verlies van lichaamsvet en –gewicht en ook doet het de vrije spiermassa toenemen.

Afvallen, maar wel een goede vorm krijgen

spier1

Bij het afvallen raakt men niet alleen in lichaamsvet kwijt, maar meestal helaas ook spiermassa. De kans dat dit gebeurt is bijvoorbeeld bij calorierestrictie groot. Erg onwenselijk, want wie spiermassa goed behoudt, verbrandt automatisch meer vet. En blijft ook op de langere duur slanker. Hoe meer verlies van spiervolume, des te meer je in de loop der tijd aankomt. Ook verlaagt het je stofwisseling, waardoor het een strijd is om nog meer af te vallen.

Wanneer je spierweefsel kwijtraakt bij het afvallen, ziet de lichaamsvorm er niet perse beter uit. Niet strakker, niet atletischer. Billen en andere lichaamsdelen kunnen er slap en uitgezakt uitzien en het gezicht oogt moe en ouder.

Maar er is een oplossing.

Whey proteïne en toename vrije spiermassa

Research, gepubliceerd in vakblad American College of Medicine,  betrof een meta-analyse van 14 studies naar het effect van whey proteïne op de spiermassa.

Het bleek dat wanneer whey proteïne gecombineerd wordt met krachttraining, deelnemers vetmassa makkelijker verliezen. Ook ziet het lichaam er atletischer uit, dankzij toename van vetvrije spiermassa.

Bij deelnemers die wel krachttraining deden, maar zonder whey proteïne, deed dit effect zich niet voor.

Whey proteïne werd door 626 volwassenen gebruikt ter vervanging van calorieën, en deze volwassen verloren gemiddeld 9.2 pond lichaamsvet, en wonnen 4.9 pond aan vrije spiermassa (bij toevoeging van krachttraining ).
Er is groeiend bewijs dat whey proteïne het behoud van vrije spiermassa ondersteunt.

Volgens experts is whey proteïne een complete proteïne die alle essentiële aminozuren bevat. Het lichaam gebruikt dit graag wanneer opbouw van spiermassa geblokkeerd is. Whey bevat ook een subgroep van drie essentiële aminozuren (BCAA’s): leucine, isoleucine en valine.


Deze drie worden bijna uitsluitend door spierweefsel gebruikt, en leucine is het primaire aminozuur om spiervolume te beïnvloeden.

Zelfs bij ouderen doet leucine de spiermassa aanzienlijk toenemen.

Lees meer hierover:

Behoud v. spiermassa is sleutel tegen veroudering: dit aminozuur mag niet ontbreken.


Shape geeft het volgende recept voor een slimme afslank smoothie:
Slimquick Breakfast Weight Loss Smoothie

slim

Ingredienten:

1 kop bronwater
1 bevroren banaan
1 kop frambozen of aardbeien
1 eetlepel kokosolie
1 schep chocolade proteïne poeder
1 eetlepel lijnzaad
Halve kop spinazie

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en maak het glad. Drink het ’s morgens of voor/na training.

Of doe wheypoeder gewoon lekker in de yoghurt met wat lijnzaad. Yoghurt in de namiddag nuttigen doet lekkere trek afnemen en bovendien nuttigt men 100 calorieën minder bij het avondeten. En elke dag 100 calorieën minder, komt per jaar toch neer op ongeveer 5 kilo aan gewichtsverlies.

Bronnen:

www.shape.com

maximusclespain.es  (het onderzoek)

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.