Natuurlijk gezond (bewezen) Nieuws

Bloeddruk natuurlijk verlagen door dagelijkse dosis bietensap

Share Button

Zoek je een natuurlijke manier om je bloeddruk stabiel te houden? Drink bietensap! Een dagelijkse dosis bietensap verbetert de bloeddruk namelijk aanzienlijk, meldt Journal of the American College of Cardiology-Heart Failure .Bovendien vergroot het je uithoudingsvermogen en spierkracht.

bietensap

Hartfalen, bloeddruk en bietensap

De studie werd uitgevoerd op oudere mensen met hartfalen, die een dagelijkse dosis bietensap kregen. Na een week vonden er al gunstige veranderingen plaats.

  • Het uithoudingsvermogen was met 24% toegenomen
  • De systolische druk normaliseerde

Spierkracht

Zo’n 5 maanden geleden bleek ook al hoe gunstig bietensap voor hartpatiënten is, en dan voor de spierkracht. Al twee uur na het drinken van bietensap bleek de spierkracht rond de knie met 13% te zijn toegenomen. (Washington University) Bij het ouder worden verliest men 1% spierfunctie per jaar. Uit bietensap kan men dan veel profijt halen en dit verlies (deels) tegengaan.

Bron


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.