Natuurlijk gezond (bewezen)

Natuurlijk antibioticum knoflook bestrijdt chronische infecties

Share Button

Knoflook kan gebruikt worden om bacteriën te bestrijden bij patiënten met chronische infecties. Een ingrediënt in het knolgewasje vernietigt namelijk de communicatie die plaatsvindt tussen de schadelijke bacteriën. De werking van knoflook als natuurlijk antibioticum is hiermee wederom bevestigd.

Knoflook als krachtig natuurlijk antibioticum

Een actief zwavelbestanddeel uit knoflook vernietigt de communicatie tussen schadelijke bacteriën. Volgens onderzoekers (University of Copenhagen The Faculty of Health and Medical Sciences) kan het ingrediënt uit knoflook leiden tot behandeling van patiënten die anders slechte vooruitzichten zouden hebben.

Het onderzoek –gepubliceerd in Scientific Reports- borduurde voort op eerdere bevindingen van professor Michael Givskov, die zich sinds 2005 focust op het effect van knoflook op bacteriën. Knoflook kan de groei remmen, en het is bestanddeel ajoen dat hiervoor verantwoordelijk is.

Er werden vooral twee bacterietypen bestudeerd: Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa. Deze behoren beide tot een totaal andere familie, en worden normaal gesproken op verschillende bestreden.

Knoflook biedt de meest krachtige, natuurlijke weerstand aan bacteriën en functioneert hierdoor als een antibioticum.

Een video over de studie

https://vimeo.com/244636986

Bron: University of Copenhagen

Foto: Pixabay

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.