7 Goede redenen om vitamine E olie op je huid te doen

olie.jpg

Vitamine E is een essentiële voedingsstof, die niet alleen schade door vrije radicalen voorkomt en cellulaire veroudering vertraagt. De vitamine is nodig voor een hele reeks biologische processen. De voordelen zijn niet beperkt tot inname; je hebt er veel voordeel van als je het op de huid aanbrengt.

Vitamine E op de huid

1. Tegen rimpels

Als antioxidant helpt vitamine E om vrije radicalen te neutraliseren. 1 Vrije radicalen veroorzaken celschade en spelen ene rol bij het ontstaan van kanker en andere ziekten. Ze leiden ook tot de veroudering van cellen, waaronder die van de huidcellen.

Vitamine E op de huid kan de vrije radicalen verminderen die veroorzaakt zijn door blootstelling aan zon, roken en alcohol-inname. 2 De vitamine kan ook fijne lijnen verminderend doordat het voor een toegenomen collageen productie zorgt. Collageen houdt de huid elastisch, en ondersteunt de groei en regeneratie van huidcellen.

Tegen rimpels dep je de onverdunde olie rond de ogen of andere plaatsen waar zich rimpels vormen. Je kunt ook een anti-aging masker maken van vitamine E olie en aloe vera gel.

2. Tegen een droge huid

Vitamine E olie is lekker dik, en een fantastische natuurlijke moisturizer die speciaal geschikt is voor mensen met een droge huid.  Vind je de olie te dik, meng het dan met je moisterizer, of met aloë vera gel.  Vergeet je droge handen niet in te smeren met vitamine E olie! Je kunt het combineren met kokosolie of je etherische olie van lavendel (ruikt lekker, verzacht en is antibacterieel).

3. Hyperpigmentatie en bruine vlekken

Hyperpigmentatie veroorzaakt donkere vlekjes op de huid. 3 Het is onschuldig, maar veroorzaakt meestal veel ergernis bij wie het heeft. Gelukkig reageren hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken goed op vitamine E! En omdat de vitamine regeneratie van de huidcellen aanmoedigt, is de olie zeer geschikt voor bruine vlekken die door zonlicht zijn veroorzaakt. 4

4. Maakt de huid stralend

Vitamine E maakt de huid stralend, dankzij de betere regeneratie van huidcellen. Als je het combineert met citroensap versnel je dit proces: neem twee theelepels vitamine E olie en een eetlepel vers citroensap. Laat dit 10 minuten zitten, voordat je het afspoelt met lauwwarm water. Herhaal dit twee keer per week. Citroensap kan de huid uitdrogen: heb je al een droge huid van jezelf, vervang het dan door aloë vera gel of rozenwater.

5.  Tegen littekens

Huid die langzaam heelt kan profijt hebben van vitamine E. Vrije radicalen kunnen heling verhinderen. Zorg voor een sneller herstel van acne littekens of andere littekens door hier vitamine E op aan te brengen (even masseren), elke avond voor het slapen gaan.

6. Als reiniger

De vitamine E olie is ook een natuurlijke makeup remover. Het is ideaal voor hardnekkige oogmakeup. Doe een paar druppels op een wattenschijfje en veeg dit zachtjes rond het oog. Het hydrateert gelijk het gebied rond de ogen.

7. Voor droge lippen

Voorkom of herstel droge, ruwe lippen door er regelmatig vitamine E olie op aan te brengen. Het voedt de lippen en beschermt hiernaast ook nog tegen koude wind, regen en winter. Het keert de tekenen van UV schade om. Breng het meerdere malen per dag aan!

Verder:

 • Vitamine E olie kan acne erger maken, meng het in dit geval met een lichter natuurlijk product.
 • De olie is misschien te zwaar om overdag te gebruiken; gebruik het dan ’s nachts
 • Vitamine E wordt effectiever als je het combineert met vitamine C
 • Kijk naar olie van goede kwaliteit, die puur en zuiver is

Vergeet vitamine E uit voeding niet

avocado-300x200.jpg

Je kunt je huid ook van binnenuit voeden door voeding die rijk is aan vitamine E. Dit is onder andere 5 :

 • Amandelen
 • Spinazie
 • Zoete aardappel
 • Avocado
 • Tarwekiemen
 • Zonnebloemzaden
 • Olijfolie