Avocado toast met ei: Voedzaam en Gezond

Avocado toast is al jaren een trend, en niet onterecht. Deze lekkere voedzame maaltijd, die bij voorkeur wordt gegeten met een gezond eitje erop, verhoogt de kwaliteit van je totale dagelijkse voeding!

Voedzame avocado

Een medium avocado bevat ongeveer 80 calorieën. Per portie (1/3 stuk) krijg je al een hele hap belangrijke nutriënten binnen, zoals vezels.

Nutriënten in avocado

/per 50 gram

Mix van vezels

Een portie van deze romige vrucht geeft je 5 tot 6 gram vezels, en als dit op volkoren toast zit is dit natuurlijk alleen nog maar meer. Het hoeft niet gezegd te worden dat vezels belangrijk zij voor gezonde darmen. Het is mooi meegenomen dat ze bijdragen tot een verzadigd gevoel

Gezonde vetten

De avocado is rijk aan gezonde enkelvoudige onverzadigde vetzuren.  Als je deze dagelijks eet, is dit gunstig voor het hart én niet te vergeten: voor de ouder wordende huid!

Vitaminen en mineralen

Ook foliumzuur zit in ruime mate in de avocado. Eén portie voorziet in 10% van de ADH van deze belangrijke B-vitamine. Vitamine K, die nodig is voor sterke botten en een normale bloedklonterfunctie vindt je ook voldoende in de vrucht. De avocado kan zelfs niet ontbreken in een gewichtsbeheersingsprogramma, helpt bij de ontgifting en maakt de taille slanker.

In “Avocado, kroonjuweel van alle voeding” lees je alle voordelen van de avocado!

Vergeet de toast niet

Als je de exotische vrucht op een volkoren toast doet leg je dit kroonjuweel onder de vruchten op een gezonde basis.

Als we willen afvallen zijn we niet zo blij met calorierijke voeding, en proberen we dit meestal te mijden. Hoewel de avocado calorierijk is, heeft deze juist een hele gunstige werking op overgewicht en buikvet. Omdat hij rijk is aan vetzuren, neemt het gevoel aan verzadiging toe en dat is absoluut meegenomen!

Vetten hoeven niet gedemoniseerd te worden, zolang je de gezonde neemt en de transvetten mijdt. Ze zijn echt nodig voor een goede hormoonhuishouding en stofwisseling.

De ei is de finishing touch

Avocado toast wordt nog gezonder als je er een vitamine A rijk eitje over doet. Prak de avocado in een kommetje en breng het op smaak met zout en peper. Verhit een klein koekenpannetje op een laag vuurtje, smeer het met olie in een breek het eitje.

Doe de avocado op de toast, en maak het af door het ei er bovenop te leggen.

Voedzamer kan het bijna niet.

Welke avocado kies je?

Als je zoekt naar geschikte avocado”s, vermijdt dan de vruchten met donkere vlekken of die  zachte en harde plekken vertonen. Dit kan komen door transport, maar ook door de vingers van klanten die getest hebben of de vrucht rijp is.

Heb je een onrijpe avocado, dan kan deze verder rijpen bij kamertermperatuur. Je versnelt het rijpingsproces door de vrucht in een papieren zak te doen. Wil je het nog sneller rijp hebben: stop er dan een appel bij.

Doe harde avocado’s niet in de koelkast.

Een rijpe avocado is zacht en perfect om te prakken. Het blijft eetbaar voor twee dagen. Rijpe avocado’s kan je trouwens wel in de koelkast bewaren.

Gewicht verliezen? De avocado helpt op vele fronten!