gember werkt net zo goed als pijnstiller, vooral bij osteoartritis

Hoe gember en kurkuma artritis effectief behandelen, laten studies ons zien. Wat gember en kurkuma bij deze gewrichtsontsteking doen is niet niks. Beide zijn effectiever dan synthetische ontstekingsremmers.

Artritis natuurlijk behandelen

Gember en kurkuma behandelen artritis effectief. Ze zijn minstens zo werkzaam als synthetische ontstekingsremmers

Artritis is natuurlijk te behandelen, volgens wetenschappelijke publicaties. Gember en kurkuma behandelen deze gewrichtsontsteking effectief en natuurlijk. Hiervan zijn deze populaire kruiden enorm krachtig in het remmen van de ontsteking. Zelfs zo sterk, dat ze beter werken dan synthetische ontstekingsremmers.

Gember en kurkuma tegen ontsteking

Beter dan diclofenac en ibuprofen

Kurkuma

Waar deze oosterse geelwortel niet goed voor? Veelzijdig inzetbaar, behandelt het ook ontsteking van artritis. En dat niet alleen: het remt ook de progressie van de gewrichtsontsteking. Om de volle medicinale voordelen te ervaren, neem je het in de vorm van een supplement. De rol van kurkuma bij ontstekingsaandoeningen is veelvuldig onderzocht. Ook bij alle vormen van artritis.

Interessant is de vergelijking tussen kurkuma en ontstekingsremmer diclofenac. Omdat diclofenac een NSAID is, is de uitwerking ongeveer net zo als die van de heilzame geelwortel. 1 2

Hetzelfde gold voor Boswellia serrata bij osteoartritis aan de knie. Dit gaf zelfs betere resultaten dan diclofenac.3 4

Gember

Net als kurkuma ontbreekt ook gember bijna nooit in de rijtjes van heilzame kruiden. En ook als het gaat om het effectief behandelen van artritis. Dit scherpe en toch frisse kruid kent duizenden jaren van ervaring als het om genezen van ontsteking gaat. Wat het doet is dat het de concentratie ontstekingsstoffen in het lichaam sterk verlaagt. Met als gevolg dat het ontsteking, en dus ook artritis kalmeert.

Gember verlaagt pijn en ontsteking effectiever dan NSAID’s. Dus denk eens aan deze specerij als je iets aan gewrichtsontsteking wilt doen. Hiernaast helpt het nog bij tal van andere kwalen en aandoeningen. 5 6

Pijnlijke gewrichten

Kruiden remmen ontsteking bij een gewrichtsaandoening zoals osteoartritis

Zoveel mensen lijden aan artritis. Een pijnlijke conditie veroorzaakt door ontsteking aan de gewrichten. Een behandeling is er niet. Dus vaak blijven alleen de non-steroïde ontstekingsremmers over (NSAID’s). Nu is het natuurlijk bekend dat deze middelen ongewenste bijwerkingen geven. En jammer genoeg geven ze geen lange termijn oplossing.

Hier komen gember en kurkuma om de hoek kijken. Beide zijn lid van dezelfde familie. Hun geneeskrachtige werking is sterk en inzetbaar bij veel ziektes en aandoeningen. Waaronder artritis.

Osteoartritis knie

Zoals je boven al las, zijn gember en kurkuma meerdere malen vergeleken met ontstekingsremmer diclofenac. Waarbij de conclusie was, dat ze evengoed of beter werken dan het synthetische ontstekingsremmende middel. Wat betreft ibuprofen geldt hetzelfde. Zo hielp de oosterse specerij beter dan ibuprofen bij osteoartritis aan de knie. 7  

Veelbelovend

Wat betreft de werking van het “neefje” van gember, kurkuma: idemdito. 8 Zowel gember als kurkuma zijn dus veelbelovend als het om pijnbestrijding gaat. Hoewel wondermiddelen niet bestaan, is het toch een opwindend idee dat ze mogelijk synthetische ontstekingsremmers kunnen vervangen.

Moeite waard!

Om de medicinale werking van beide te vergroten, maak je ook veranderingen in voeding en leefstijl. En qua opname van kurkuma: doe dit samen met peper en wat olie omdat dit de absorptie vergroot.

Het mooie aan gember en kurkuma is dat ze nauwelijks bijwerkingen hebben. Dus ook om die reden is het de moeite van het proberen waard.