Peer per dag, gezond voor taille en bloeddruk

peer gezond

Al die heerlijke peren die volop in de supermarkt liggen, geven ons weer een extra kans om aan onze gezondheid te werken. Want de peer is gezond. Met de dagelijkse consumptie van deze vrucht bereik je een betere gezondheid! Wat zijn de voordelen van dit lekkere stukje fruit?

Sommigen lusten hem zacht en sappig, anderen eten hem liever hard: de peer. Hoe je hem ook het liefste hebt, de peer is gezond, betaalbaar en lekker. Zoals de appel veel gezonde voordelen heeft, heeft de peer die ook. Aan slechts één peer per dag hangen veel gezonde aspecten.

Peer gezond voor je hart en stofwisseling

Dat je met een peer een betere gezondheid bereikt, is fijn om te weten. Hoewel granaatappels, blauwe bessen, passievruchten en mango vol antioxidanten zitten, zijn ze niet voor iedereen betaalbaar. Zeker niet als je een (groot) gezin hebt. En niet iedereen kan zich luxe smoothies veroorloven. Niet getreurd. Met de gewone, gezonde appel en de goedkope peer werk je net zo goed aan je gezondheid. Dat de peer gezond is, laten diverse wetenschappelijke publicaties ons weten.

Peren bevatten per 100 mg tussen de 27 en 41 mg fenolen.

Voor functionele voeding hoef je dus niet altijd het exotische fruit of het duurdere voedsel te nemen. Onderzoeken tonen dat ook de peer gezond is, en dat het eveneens tot de functionele voeding behoort. Met een peer per dag, gaat je cardiometabole gezondheid er op vooruit. 1

Lagere bloeddruk en kleinere buikomvang

peer per dag
Exotisch en duur fruit is niet altijd nodig als je aan je gezondheid wilt werken. Met een peer per dag bereik je gezondere darmen, een lagere bloeddruk en een betere taille/heup ratio

Want een peer per dag

  • Verbetert je bloeddruk, met name de systolische (de onderdruk)
  • Vermindert je buikomvang

En voor dit laatste, de peer is gezond voor je taille, maar iets specifieker gezegd: hij verbetert de taille/heup ratio “significant” 1

Deze resultaten werden bereikt met een peer per dag, 12 weken lang.

Goed voor je darmen

Ook is de peer gezond voor je darmen. Een peer per dag voorziet in 6 gram vezels. Een peer per dag vermindert de kans op diverticulitis. Dit is als divertikels in de darmen ontstoken raken, waardoor ontsteking en infectie plaats kan vinden. De peer doet qua gezonde werking op de darmen niet onder voor de appel. Twee appels per dag maken een groot verschil in je darmflora, en de peer heeft eveneens zo’n positieve impact. 3 Studies tonen dat peren beschermen tegen zweren en de hoeveelheid vetten in het bloed verlagen. 2