Tegen luchtweginfecties: voetbad met mosterdpoeder!

luchtweginfecties

Misschien niet voor de hand liggend, maar het helpt wel tegen luchtweginfecties. En tegen griep en verkoudheid. Mosterdzaad! Neem een voetbad met het poeder van mosterdzaad, en je hebt een natuurlijk middel tegen virale infecties en ontsteking van de bovenste luchtwegen.

Erg handig, omdat er meestal antibiotica worden voorgeschreven om infecties van de bovenste luchtwegen te behandelen. Omdat luchtweginfecties meestal ook virale infecties zijn, helpen antibiotica niet. 2, 3

Effectief tegen infecties van de bovenste luchtwegen

Chinese kruidenmiddelen zijn effectief 4 omdat ze via verschillende biochemische processen een positieve werking hebben op virale infecties en specifieker: op luchtweginfecties. Er gaat een sterke antivirale actie vanuit, die gelijktijdig koorts- en ontsteking werend is. 4 Deze effecten blijken ook van de mosterd plant uit te gaan.  Mosterdzaad werkt ook tegen griep en verkoudheid.

Zink tegen luchtweginfecties en longontsteking?

Zo verkort je de duur van griep en verkoudheid

Ook tegen griep en verkoudheid

Mosterd bevat glucosinolaten, vooral sinigrine. Die stoffen oefenen een werking uit tegen kanker 5, bacteriën en schimmels, oxidatieve stoffen, ontsteking. En de stoffen gaan virale infecties tegen, waaronder infecties van de bovenste luchtwegen. 6, 7 Dat het tegen andere verschijnselen van griep en verkoudheid werkt is mooi meegenomen.

6x Natuurlijke middelen tegen griep

Dit zijn de beste anti-griep tussendoortjes

De studie

Een studie in journal Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine laat weten wat de resultaten zijn op infecties van de bovenste luchtwegen, van mosterdpoeder in een warm voetbad. 

Wat werd er gebruikt?

Een voetbad op temperatuur van 40 graden, 3 eetlepels poeder van zwarte mosterdzaden. Dit werd goed geroerd, het water moest boven de enkels uitkomen en de voeten bleven 7 minuten in het water.

Wat kan je volgens de studie verwachten?

Als de voeten nog maar net in het water zijn, moet je even doorzetten. Je kunt een brandend en licht geïrriteerd gevoel ervaren. Hierna ervaar je lichte slaperigheid en een gevoel van welzijn. Om te voorkomen dat de huid geïrriteerd raakt duurt het bad niet langer dan de 7 minuten. Dat je er beter door in slaap valt, is een mooi extra voordeel. Je hebt iets effectiefs tegen virale infecties zoals luchtweginfecties én je kan genieten van een betere nachtrust.

De symptomen infectie van de bovenste luchtwegen gingen er bjj de deelnemers goed op vooruit. Ze ervaarden meer rust, nog maar weinig temperatuurwisselingen en het gevoel van niet lekker te zijn verdween.  Kortom, het voetenbad  is een nuttig natuurlijk middel tegen luchtweginfecties.

Simpele remedie tegen virale infecties waarmee je ook beter inslaapt

Het is een hele leuke en interessante studie, want weinig onderzoek is gedaan naar de effecten van mosterdzaad op symptomen van infecties van de bovenste luchtwegen. Verschillende kruidenpreparaten pakken virale infecties en luchtweginfecties aan. Ook werken ze tegen griep en verkoudheid. 8 Meestal dusdanig dat ze de duur van de infecties verkorten en/of de symptomen verminderen.  9 10 Mosterd is familie van de Brassicaceae familie en een van de oudste specerijen. Het is bij allerlei condities te gebruiken, van bronchitis tot diabetes. 11

Dit E-nummer verergert de griep

30 Natuurlijke antivirale middelen volgens studies