Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Brein

App toont relatie tussen inname cafeïne en beïnvloeding van slaappatroon

Share Button

Met de app van Jawbone, UP Coffee, zie je het verband zien tussen cafeïne-inname en de vermindering van slaaptijd door visuele displays. De displays laten zien hoe het met je slaperigheid gesteld is na gebruik van koffie, thee, energiedrink of cola.

App geeft inzicht in link tussen koffiegebruik en slaappatroon

Gebruikers kunnen hun cafeïnegebruik invoeren en de app maakt visueel wat er in het lichaam gebeurt na inname: door middel van een animatie van kleine rondspringende balletjes. Stats laten de gebruiker dan ook zien wat de hoeveelheid slaap is, die ze zijn kwijtgeraakt door het gebruik van cafeïne. Dit wordt getoond per inname van 100 mg cafeïne.

Gratis

De app is gratis en iedereen kan hem gebruiken. Wanneer je er een UP polsband bij gebruikt, begrijpen mensen beter hoe koffiegewoonten het slaappatroon beïnvloedt.

Uitgeruste mensen zijn positiever

De app kwam in 2014 gelijktijdig met een publicatie van een grootschalige studie betreffende slaapgedrag uit, waarbij Jawbone gegevens had gebruikt uit hun UP systeem. Het bedrijf analyseerde de data van 1600 UP gebruikers en 5000 nachten. Bekeken werden de slaapkwaliteit en de conditie waarin de mensen de volgende dag verkeerden. Volgens de resultaten voelden gebruikers die minimaal 7 uur slaap per nacht hadden zich gemiddeld 30% beter uitgerust de volgende dag. Ook voelden zij zich optimistischer, geduldiger, aantrekkelijker, en hadden ze een betere focus en waren ze productiever.

 

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.