Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Afvallen Gewicht

Ingrediënt in nieuw poeder geeft vol gevoel

Share Button

Wetenschappers denken een poeder te hebben ontwikkeld dat behoedt voor overeten. Het voedingssupplement geeft eerder een vol gevoel. Door het poeder aan de maaltijd toe te voegen, aten deelnemers met overgewicht bijna 1/6 minder bij een buffet voor onbeperkt eten. Ze hadden ook hogere spiegels van eetlustremmende hormonen in het bloed.

De wetenschappers hopen dat het poeder in de toekomst toegevoegd gaat worden aan onder andere brood en smoothies.

In het poeder zit propionaat, dat de darmen aanzet tot vrijzetten van eetlustremmende hormonen. Propionaat wordt van nature vrijgezet in de darmen wanneer voedingsvezels gefermenteerd worden door de daar aanwezige micro-organismen.

Een ander ingrediënt in het poeder is inuline-propionaat ester (IPE) en dit voorziet het lichaam van grotere hoeveelheden propionaat dan bij normale voeding. Echter, via normale voeding gebeurt dit in onvoldoende mate. Het poeder bleek effectief te zijn in het voorkomen van meer overgewicht bij te zware mensen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Imperial College London in samenwerking met the University of Glasgow

Bron: www.techtimes.com

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.