Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Anti-Aging Darmflora

Veroudering kan mogelijk geremd worden door gezonde darmflora

Share Button

Onderzoekers van de University of Rochester/New York, stellen dat veroudering mogelijk kan worden geremd door darmflora. Volgens hun onderzoek wordt veroudering mede veroorzaakt door een immuunsysteem dat grip op darmflora verliest.

Veroudering vertraagd door gezonde darmflora

Ouderen hebben minder stabiele darmflora in vergelijking met jongere mensen. Bij fruitvliegen blijkt het verouderingssysteem daadwerkelijk geremd te kunnen worden, wanneer de darmflora verbetert. De onderzoekers constateerden in oudere fruitvliegen een toename van de darmbacteriën. De toename van bacteriën veroorzaakt ontstekingen in de darmen.  De ontstekingen ontstaan door de inschakeling van een stress gen, die de immuun cellen onderdrukt. Om bacteriën onder controle te houden produceert het lichaam ontstekingsreacties.  Deze reacties beschadigen weefsel.

De onderzoekers herstelden de balans in de darmen van de fruitvliegen, door milde afweermoleculen extra te activeren. Volgens hen is het in de toekomst mogelijk om dit ook bij mensen te doen, middels medicijnen.

Toch valt er nog veel te onderzoeken. Omgevingsinvloeden hebben veel meer invloed op de levensduur van een fruitvlieg, dan op die van een mens.

Gerelateerd:

 

 

 

 

 

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.