Antioxidanten, vitamines, mineralen Misleiding

‘Vitaminesupplementen zijn waardeloos’

Gaan afvallen en uiteindelijk een levertransplantatie moeten ? Ja, het is echt gebeurd. De wereld van afslanksupplementen is een schimmige: je denkt iets natuurlijks te slikken...maar ondertussen

Media openen de aanval op vitaminesupplementen. Om er zeker van te zijn dat deze studies m.b.t. multivitamines zouden falen, zijn de studies gebaseerd op goedkope, synthetische vitamines en anorganische mineralen.

Vitaminepreparaat gebruikt in onderzoek, is ontworpen om te falen

En heel ‘toevallig’ zijn deze goedkope, inderdaad waardeloze, multivitamines (bewust waardeloos) geproduceerd bij de bedrijven met farmaceutische belangen. Vooropgezet plan: even een beetje investeren in het maken van een goedkoop kwaliteitsloos vitaminepreparaat, zodat dit wel moet falen in de studie en zo alle multivitamines over een kam geschoren worden. Hun vitaminepreparaat, gebruikt in de studie, is ontworpen om te falen.

Media roepen steeds meer dat alle Multi vitaminepreparaten waardeloos zijn en niets doen om ziektes te voorkomen.

  • “Multivitamines zouden niet gebruikt moeten worden.” (Forbes)
  • “Nieuwe studies verbannen multivitaminen-mythes.”  ( NBC News) 
  • “Discussie is over. Nieuwe studies tonen geen gezondheidsvoordelen aan.” (CBS News)

Gepubliceerd in profarma publicatie

Probleem met al deze headlines is, dat ze gebaseerd zijn op een hoofdartikel in de Annals of Internal Medicine, en dit is een profarma publicatie die nagenoeg volkomen gesponsord wordt door farmaceutische bedrijven die concurreren met multivitaminen. Wanneer je de  study publication page van Annals bezoekt, komt een enorme pop-up advertentie van een farmaceutische drug je tegemoet.

Het is bijna alsof de door farma gefinancierde publicatie zegt: ‘Waarom koop je geen medicijnen van onze sponsors, terwijl wij ons best doen de reputatie van vitamines kapot te maken!”

Onderwerp de medicijnen aan dezelfde vragen en de uitkomsten zijn desastreus

Waar de media uiteraard geen melding van maakt is dat wanneer de medicijnen aan dezelfde vragen zouden worden onderworpen, (‘Verbeteren multivitaminen de cognitieve functie?’ ‘Voorkomen ze hartkwalen?’ “Werken ze wel?’ ) de uitkomsten desastreus zouden zijn. Maar dit soort heksenjacht is dan ook alleen voor de voedingssupplementen bedoeld.

In het huidige machtige systeem van kwakzalf medicijnen, gesponsorde wetenschap, en profarma propaganda, is nog nooit bewezen dat medicatie effectief is. Hoor je wel eens positieve getuigenissen van mensen die zeggen: dankzij dit medicijn ben ik van mijn ziekte af ? Dat horen we niet bij chemotherapie, en bij ADHD, om maar iets te noemen. Toch worden deze medicijnen zwaar gehyped door de gesponsorde drug journals en de media roepen klucht zonder kritisch te zijn.

Gevaarlijke dubbele moraal

Er zit een gevaarlijke dubbele moraal in dit alles. Niemand vraagt zich af of medicatie werkelijk gezondheid (herstel) creëert, maar multivitaminen worden wel onder deze loep genomen, echter subjectief: de kaarten zijn van te voren al geschud. Om zeker te zijn dat deze studies m.b.t. multivitaminen zouden falen, zijn de studies gebaseerd op goedkope, synthetische vitamines en anorganische mineralen. En heel ‘toevallig’ zijn deze goedkope, inderdaad waardeloze, multivitaminen (bewust waardeloos) geproduceerd bij de bedrijven met farmaceutische belangen. Vooropgezet plan: even een beetje investeren in het maken van een goedkoop kwaliteit loos vitaminepreparaat, zodat dit wel moet falen in de studie en zo alle multivitaminen over een kam geschoren worden. Hun vitaminepreparaat, gebruikt in de studie, is ontworpen om te falen.

Kwaliteit vitamines niet onderzocht, positieve uitkomsten zijn niet de bedoeling

De vitamine E bijvoorbeeld, die onderzocht werd, was synthetisch, geïsoleerd en hiervan is al bekend dat dit giftig is voor menselijke consumptie. Deze onderzoekers hebben nooit naar vol-spectrum vitamine E inclusief tocoferol gekeken, ook lieten ze de vitamine E geconcentreerd uit voeding, buiten beschouwing. Want als ze deze erbij betrokken zouden hebben (vitamine E geconcentreerd uit voeding) zou dit een enorme goede werking op het hart hebben. Maar het is niet de bedoeling dat dát soort berichten naar buiten komen.

Wanneer je alle auto’s wilt afschilderen als gevaarlijk, koop je een stel oude Ford Pinto auto’s, stel je ze bumper aan bumper op, vul je ze met benzine en laat je ze tegen elkaar aanrammen, waarbij ze allemaal exploderen. Daarna zou je concluderen: ‘alle auto’s zijn onveilig!’ Dit is zo ongeveer wat er met de multivitaminen-studies gebeurde. Er werden bewust de giftige synthetische vormen gekozen, omdat bekend is dat daar negatief resultaat uit komt.

Met beta caroteen idemdito, dit werd onderzocht in synthetisch geïsoleerde vorm en niet in geconcentreerde vorm uit voeding.

Dus wat deze studies eigenlijk aantonen is: synthetische vitamines leveren geen gezondheidsvoordelen op en zijn giftig.

En wie maakt al deze synthetische vitamines ? Bedrijven als Bayer en BASF.

Hoe de media verkeerde richtlijnen gebruiken om mensen te doen denken dat voedingssupplementen slecht zijn

Media zijn best goed in het toepassen van journalistieke truukjes en valse richtlijnen om publiek te misleiden. Als medische journals gesponsord worden door de farmaceutische bedrijven, en farmaceutische bedrijven investeren actief in hun propaganda, door wie wordt de media dan gesponsord ?

Met de claim: ‘multivitaminen zijn waardeloos’, laten zij bewust na om het onderscheid te maken tussen goedkope, synthetische multivitaminen die door de big farma geproduceerd zijn, en de kwalitatief goede multivitaminen waarbij de vitamines uit voeding komt. Deze onderzoekers gaan echt geen kwalitatief goede supplementen testen. Deze zouden positieve resultaten laten zien, en dat is niet wat ze willen aantonen.

Ze zullen ook geen superfood poeders onderzoeken, of supplementen die vitaminen en mineralen bevatten die organisch gebonden zijn aan grondstoffen. Deze hebben zulke goede resultaten voor de menselijke gezondheid, maar onderzoekers die publiceren in door farma gesponsorde journals blijven hiervan af, omdat de resultaten te positief zouden zijn.

Dus..synthetische vitamines zijn schadelijk, hoe zit het dan met synthetische drugs ?

De grote vraag hier is, hoe schadelijk zijn synthetische drugs voor het lichaam ? Als synthetische vitamines voor negatieve uitkomsten zorgen, dan mag je je dat wel afvragen. Synthetische medicijnen, tegen Alzheimer, hoge bloeddruk, diabetes, osteoporose, ADHD en dergelijke,  zijn ontworpen om zich te mengen in de menselijke fysiologie. Ze moeten bepaalde chemische processen blokkeren en ziektesymptomen beheersen, zonder de wortel van de ziekte aan te pakken.

Kwalitatief goede supplementen zijn ontworpen om ziekte te voorkomen. Ze richten zich op de wortel. Er is geen medicijn dat ziekte daadwerkelijk omkeert. Een medicijn bestrijdt symptomen terwijl de onderliggende oorzaak verergert. Dit is niet moeilijk aan te tonen: wanneer een persoon even geen medicijnen neemt tegen een hoge bloeddruk, stijgt de bloeddruk weer. De oorzaak van de hoge bloeddruk is er nog.

Wat willen ze nu, die farma-wetenschappers ?

Simpel: ze willen dat je op hun medicatie vertrouwt en niet op multivitaminen.

Het is hun taak om multivitaminen in diskrediet te brengen terwijl ze tegelijkertijd de mensen hersenspoelen door ze te doen geloven dat drugs de ‘vitale nutriënten’ zijn om te kunnen overleven. Dat is immers de basis van moderne medicijnen: je bent incompleet, totdat er medische interventie plaatsvindt, middels vaccin, kankermedicatie, antidepressivum en dergelijke. En om dit te doen moeten ze eerst de reputatie van vitaminepreparaten kapot maken. Iedereen moet fluoride hebben om de tanden gezond te houden, iedereen moet geïnjecteerd worden met kwik, aluminium om geen griep te krijgen.

Vertaald. Orgineel artikel is langer en van Mike Adams/naturalnews.com

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)