Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Voeding

‘Vlees en kaas net zo slecht als roken’

Share Button

Volgens onderzoekers van de University of Southern California zit er geen verschil tussen het eten van rood vlees en het dagelijks roken van 20 sigaretten. Beiden verhogen de kans op vroegtijdig overlijden.

Je stukje vlees net zo dodelijk als roken ?

De onderzoekers volgden de deelnemers 20 jaar lang. Het onderzoek werd gepubliceerd in Cell: Metabolism.

Middelbare leeftijd: beter beperkte inname dierlijke eiwitten

Ze ontdekten dat wanneer men gedurende de middelbare leeftijd een voedingspatroon hanteert dat rijk is aan dierlijke eiwitten, de kans op overlijden door kanker 4x groter is dan bij mensen die een eiwitarm dieet hanteren. Dit is vergelijkbaar met roken. Het betreft niet alleen dierlijke eiwitten uit vlees, maar ook uit zuivel.

Het is helemaal slecht gesteld wanneer mensen dagelijks meer dan 20% eiwitten uit rood vlees nuttigen.

Na 65e maakt het niet uit

De gezondheidsnadelen gelden met name voor mensen van middelbare leeftijd. Na het 65e levensjaar hebben ze geen effect meer, en kan veel eiwitten nemen.

Critici vinden de vergelijking met roken nergens op slaan en zijn bovendien bang dat rokers het belang van stoppen door deze vergelijking niet meer inzien.

Ook volgens Harvard is rood vlees ongezond.

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.