google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Nieuws

7 medische studies die aantonen dat cannabis effectief bij kanker is

Share Button

De laatste tijd wordt veel over cannabis geschreven. Gezondheidsvoordelen van cannabis, worden door veel medische en wetenschappelijke studies bevestigd. Toch zijn er ook onderzoeken die aantonen dat regelmatig cannabisgebruik vanaf  jonge tienerjaren voor verandering van hersenstructuren zorgt.

In dit artikel gaat het over wat cannabis doet bij hersen- en borstkanker, en houden we het bij de onderzoeken met betrekking hiertoe.

Hersenkanker

Studie gepubliceerd in British Journal of Cancer en uitgevoerd door het Department of Biochemistry and Molecular Biology/Complutense University in Madrid. De onderzoekers concludeerde dat Tetrahydrocannabinol (THC, belangrijkste actieve component in marihuana) en andere cannabinoïden de groei van tumoren onderdrukt. Dit was de eerste studie waarbij de anti-tumor werking van cannabinoïden onderzocht werd. Toediening van cannabinoïden was veilig en zonder psychoactieve bijwerkingen. THC verminderde kankercellen bij 2 van de 9 patiënten.

Studie gepubliceerd in The Journal of Neuroscience. Onderzocht werden de biochemische processen bij zowel acute neuronale schade als bij neurodegeneratieve ziektes. THC bleek neurodegeneratie bij ratten terug te dringen. Conclusie van de onderzoekers: het cannabinoïde systeem kan hersenen beschermen tegen neurodegeneratie.

Studie gepubliceerd in The Journal of Pharmacology And Experimental Therapeutics. Onderzocht werd het effect van cannabidiol (CBD) op menselijke glioom cellijnen. De toevoeging van CBD leidde tot een drastische daling van de levensvatbaarheid van glioom cellen. Conclusie van de onderzoekers: cannabidiol heeft een antitumor werking.

 Studie gepubliceerd in the journal Molecular Cancer Therapeutics. Laat zien hoe hersentumoren hoogst resistent zijn tegen de huidige anti-kanker behandelingen, wat het cruciaal maakt om nieuwe behandelstrategieën te vinden. Deze studie toont aan dat tumoractiviteit in hooggradige tumoren teruggedraaid wordt.

Borstkanker

Studie gepubliceerd in US National Library of Medicine, uitgevoerd door California Pacific Medical Centre. In deze studie concludeerden de onderzoekers dat cannabidiol (CBD) de celdeling en invasie van menselijke borstkankercellen onderdrukt. Ze toonden ook aan dat CBD de tumormassa aanzienlijk vermindert.

Studie gepubliceerd in The Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics. In deze studie werd vastgesteld dat zowel THC als cannabidiol de groei van borstkankercellen drastisch verminderden. De potentie en effectiviteit van deze componenten werden bevestigd.

Studie gepubliceerd in the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS). In deze studie werd vastgesteld dat cannabinoïden de celdeling van kankercellen onderdrukt.

De volgende keer : artikel over de medische studies die de effectiviteit van cannabis aantonen bij long-, bloed-, lever- mond- en prostaatkanker.

Share Button
Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)