Nieuws Voeding

Hoge dosis vitamine D (20.000 IU) is veilig voor ouderen

Share Button

zon

Een hoge dosis vitamine D ( 20.000 IU per week) is veilig voor bejaarde patiënten en houdt hun vitamine D gehalte op peil.

Effectief en veilig

Oudere patiënten die in tehuizen verblijven lopen risico op een vitamine D tekort, onder andere vanwege een tekort aan zonlicht. Er zijn studies die hebben aangetoond dat een laag vitamine D gehalte de kans op fracturen bij ouderen vergroot. In een verzorgingstehuis in Canada (Fraser Health) kregen de bewoners sinds 2011 een wekelijkse dosis van 20.000 IU. De bewoners waren 65+. Dit gebeurde op initiatief van een werkgroep van American Geriatrics Society, die 4000 IU per dag adviseerde.

Een jaar na supplementatie bleek dat het vitamine D gehalte gestegen was. Ook bleek dat de supplementatie in deze dosis veilig was voor de patiënten met hypercalcemie.

Conclusie van de onderzoekers: ‘deze hoge dosis vitamine D is veilig voor patiënten en heft een vitamine D tekort op.’

Bron: Effectiveness and Safety of a High-Dose Weekly Vitamin D (20,000 IU) Protocol in Older Adults Living in Residential Care.

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

error: n.p., just mail to: mail@goedgezond.info
Sinds kort zit Goedgezond ook op Facebook! Help je mee om de pagina bekend te maken? Vergeet dan niet op ‘vind ik leuk te klikken’ ;-) Thanks!