Bloeddruk natuurlijk verlagen door dagelijkse dosis bietensap

goedgezond

Zoek je een natuurlijke manier om je bloeddruk stabiel te houden? Drink bietensap! Een dagelijkse dosis bietensap verbetert de bloeddruk namelijk aanzienlijk, meldt Journal of the American College of Cardiology-Heart Failure .Bovendien vergroot het je uithoudingsvermogen en spierkracht.

Hartfalen, bloeddruk en bietensap

De studie werd uitgevoerd op oudere mensen met hartfalen, die een dagelijkse dosis bietensap kregen. Na een week vonden er al gunstige veranderingen plaats.

  • Het uithoudingsvermogen was met 24% toegenomen
  • De systolische druk normaliseerde

Spierkracht

Zo’n 5 maanden geleden bleek ook al hoe gunstig bietensap voor hartpatiënten is, en dan voor de spierkracht. Al twee uur na het drinken van bietensap bleek de spierkracht rond de knie met 13% te zijn toegenomen. (Washington University) Bij het ouder worden verliest men 1% spierfunctie per jaar. Uit bietensap kan men dan veel profijt halen en dit verlies (deels) tegengaan.

Bron


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share