Etherische olie kaneel onmisbaar bij succesvolle bestrijding van slechte adem

Een slechte adem, ook bekend als halitose, is een aandoening waar veel mensen last van hebben. Een nieuwe publicatie meldt dat kaneelolie een zeer effectief middel is om de halitose-veroorzakende bacterie te bestrijden, en dus ook om korte metten te maken met de slechte adem.

Etherische olie van kaneel; verreweg het beste

De bacterie die een vervelende mondgeur veroorzaakt is Solobacterium moorei. Sommige etherische oliën kunnen deze bacterie bestrijden en die van kaneel is er het meest succesvol in, volgens een nieuwe publicatie in Archives of Oral Biology. Kaneelolie is verreweg het beste middel om zowel de bacterie als de waterstofsulfide-productie te bestrijden. Het is de waterstofsulfide die de stinkende geur als van een bedorven ei veroorzaakt. De olie is veilig in gebruik, omdat het de keratinocyten in het gingivale weefsel niet aantast.

Kaneelbast

Kaneelolie is dus onmisbaar bij een goede orale hygiëne omdat het een slechte adem onder controle houdt. De olie is ook niet giftig voor de orale keratinocyten. Als je etherische olie gebruikt, wees er dan zeker van dat het om een kwalitatief goed product gaat. De herkomst van de stoffen hoort vermeld te zijn op het etiket en het product moet 100% biologische en natuurzuiver zijn. In deze studie ging het om olie van de kaneelbast.

Breed spectrum antibacteriële activiteit

Olie van de kaneelbast remt meer dan Solobacterium moorei en beschikt over een breed spectrum van antibacteriële activiteit. De hoofd-veroorzaker van tandplak (Streptococcus mutans) krijgt eveneens weinig kans door de olie. 1 Het is dan ook absoluut nuttig om de olie toe te voegen bij bijvoorbeeld oilpulling.

Andere werkingen van kaneelolie (niet perse de etherische vorm) zijn: verbetering van hersenactiviteit en stemming, ontlasting van sinussen, verwijdering van overtollige gasvorming, bestrijding van (schimmel-) infecties en muggen en zuivering van bloed. Meer hierover en hoe je zelf kaneelolie maakt, lees je in dit artikel:

Kaneelolie – antibacterieel en meer- : Zelf maken is simpel

Foto: Pixabay

Share