google-site-verification=w6eRhSn-7wO3AinHoks7fe8xb834kdt4gWifPQNiEfo
Tips Voeding

Knoflook: geeft je immuunsysteem een boost en is een natuurlijk antibioticum

knoflook parasieten
Share Button

Van knoflook is bekend dat het gezond is. Maar weten we ook hoe gezond ? Lang werd het gebruikt bij diverse kwalen. Knoflook geeft je immuunsysteem een flinke boost en werkt als een natuurlijk antibioticum, vooral bij schimmelinfecties. Maar er zitten nog veel meer gezondheidsvoordelen vast aan knoflook !  Het kan gekookt en rauw gegeten worden. Het makkelijkste is om het gewoon tijdens het koken te gebruiken. Het handige is dat wanneer je knoflook in poedervorm gebruikt, het evengoed de gezondheidsvoordelen heeft.

Knoflook boost het immuunsysteem

Hoewel je knoflook volkomen veilig is, is het gebruikelijke: 3x per dag 1 teentje voor volwassenen en 1 á 2x per dag een kwart/half teentje voor kinderen. Knoflook maakt maaltijden smakelijker, maar heeft zo veel andere verbazingwekkende voordelen.

  • Knoflook helpt nog ongeboren baby’s te groeien.
  • Het versterkt het immuunsysteem en verzet zich tegen infecties van de luchtwegen, hoesten en verstopping. In de wintermaanden is knoflook geweldig om je immuunsysteem een boost te geven. Het houdt verkoudheden en griep weg. Een oude volksremedie is het dippen van knoflook in honing zodra de eerste tekenen van verkoudheid zich aandienen. Waarom niet proberen ?
  • Knoflook bevat hoge niveaus iodine, en dit is een effectieve stof bij schildklierproblemen. Behandelingen met knoflook bij schildklierproblemen brachten significante verbetering
  • Kunt u wel wat extra vitamine C gebruiken ? Knoflook heeft aardig wat van deze vitamine.
  • Knoflook helpt bij impotentie. Viagra niet nodig, wanneer u consequent knoflook gebruikt.
  • Cardiovasculaire aandoeningen verbeteren door knoflook. Cholesterol houdt niet van knoflook en dit komt de aderverkalking ten goede: het vermindert aanzienlijk. Bovendien wordt de hartconditie beter.
  • Schimmel- en vaginale infecties zijn ook allergisch voor knoflook. Wanneer knoflook vermaald of gekneusd wordt, laat het allicin los. Allicin is een natuurlijk antibioticum. Soldaten in de Eerste Wereldoorlog gebruikten gekneusde knoflook op geïnfecteerde wonden. Wanneer je knoflook in tabletvorm neemt, zorg dan dat je poedercapsules neemt. De processen die gebruikt worden bij de productie van tabletten maken de allicin kapot.
  • Knoflook is een goede bron van vitamine B6. B6 is nodig voor een gezond immuunsysteem en de celvernieuwing. Ook vermindert B6 stemmingswisselingen.
  • Ter preventie van verschillende soorten kanker kan knoflook worden ingezet. Ook de vitamine B6 is hierin belangrijk. Bij prostaat-, borst-, maag-, darm-, en blaaskanker is aangetoond dat tumoren kleiner werden na behandeling met knoflook.
  • Een bloedsuikerspiegel die niet stabiel is,  maakt het wel heel moeilijk om (blijvend) af te vallen. Maar knoflook houdt de bloedsuikerspiegel stabieler.

Alles waar TE voor staat, is niet goed. Dus het is beter om een paar keer per dag een kleinere dosis te nemen, dan veel in een keer. Knoflook komt echt in je bloedstroom terecht, daarom is het zo effectief. Maar dit betekent ook dat de knoflookgeur de poriën uitkomt, bij transpiratie. En bij knoflook is dat helaas goed te ruiken.  Een strengel peterselie eten, nadat een knoflookteentje genuttigd is, neutraliseert de knoflookadem.

 

Enkele waarschuwingen m.b.t. knoflook

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)