Bieten zijn goed voor je stemming en sexleven

bieten voor je stemming

Bieten zijn niet ieders favoriet. Ze ontgiften. Dus wil je detoxen, denk dan eens aan deze groente. Hiernaast zijn bieten ook goed voor je stemming en sexleven.

Waarom bieten?

Niet alleen ontgiften ze. Bieten doen nog veel meer. Je krijgt er een beter humeur en betere spieren van. Het is een super groente. Vol anti-oxidanten, vezels, vitamines en mineralen. Hiernaast ook nog een uitstekende bron van foliumzuur. Fijn voor de regeneratie van nieuwe cellen dus. Om maar niet te spreken van magnesium, kalium en vitamine C. Neem bij voorkeur biologische!

Meer energie

Ontbreekt het je aan energie? Eet dan bieten. Ze zijn rijk aan de juiste koolhydraten, zo kom je aan je felbegeerde energie.

Goed voor je sexleven

Ook meer energie in je sexleven. Dankzij borium in bieten, zijn ze goed voor je sexleven. Goed voor je libido, want het speelt een rol bij de aanmaak van sexhormonen. Geen wonder dat de oude Romeinen ook veel bieten aten. Die merkten vast dat je van bieten een betere erectie krijgt. Dit sporenelement verhoogt trouwens bij mannen het testosterongehalte. En zorgen ze voor spiervorming. Verder is het een handige stof om artritis te voorkomen. Daarom wordt de stof vaak gebruikt door sporters (met name atleten) en bodybuilders. B

Om uit een dip te komen

Heb je regelmatig last van een dip? Dan kun je wel wat trimethyglycine gebruiken. En die vind je in bieten. De stof is ook bekend als betaïne. Omdat het de chemie in de hersenen ondersteunt heb je er mentaal gezien veel profijt van. Wat er al niet op vooruitgaat is stemming, energie, alertheid, concentratie en helderheid. Trimethyglycine kan ingezet worden om hersenschade te voorkomen.

Misschien gaat je voorkeur uit naar een smoothie: in de blender en lekker mixen met een sinaasappel of appel. Eventueel kan er een beetje verse gember door.

bieten smoothie
Bieten zijn goed voor je stemming. En dat niet alleen. Mannen krijgen er een betere erectie van.

Een recept:

2 rode bieten
4 sinaasappels
1 cm gember
(1 eetlepel yoghurt)

Een andere mogelijkheid is een heerlijke bietensalade maken, hier vind je veel recepten voor bietensalade.

Share