Misleiding Nieuws Zoet

Voedselindustrie verandert namen van zoetstoffen op etiketten. Let op het volgende !

Kunstmatige zoetstoffen beloven zoete smaak zonder schuldgevoel. Jaarlijks wordt dit per persoon zeer veel geconsumeerd, bewust en onbewust. Inmiddels weten veel consumenten van de gevaren van de bekende zoetstoffen zoals aspartaam. Dus vindt de voedselindustrie het tijd om de namen simpelweg te veranderen. 

Voedingsindustrie verandert namen op etiketten

Elke keer duiken er weer nieuwe gezondheidsgevaren op en niet de minste gevaren: zoetstoffen leiden onder andere tot hartkwalen en diabetes. Suiker is gif, maar de effecten van nepsuiker zijn zelfs nog erger.

De bekendste zoetstoffen zijn aspartaam, saccharine en sucralose. Deze zijn respectievelijk 200 300 en 600 keer zoeter dan gewone suiker. Wat is nieuw hieraan ? Nieuw is dat de voedselindustrie deze kunstmatige zoetstoffen andere namen geeft, om consumenten die deze stoffen willen vermijden zand in de ogen te strooien. Het geven van andere benamingen aan de zoetstoffen gebeurt ten gevolge van tegenvallende verkopen. Consumenten komen steeds meer te weten over de schade die de zoetstoffen aanrichten, mede door internet/blogs/facebook. Ze verwerven kennis, en moeten dan dus maar belogen en bedrogen worden.

Expert op het gebied van kunstmatige zoetstoffen is gerenommeerd arts Dr. Elizabeth Boham. Zij vertelt dat de voedselindustrie afhankelijk is van de verkoop van gezoete producten. Consumenten geven de voorkeur aan zoet, omdat zij op hun beurt dáár weer afhankelijk van zijn. De gevaren worden echter steeds meer bekend, dus de voedselindustrie moest hier wat op vinden: gewoon verbergen wat er in de producten zit. Ze verzinnen dus andere namen onder het mom van list en bedrog.

Let dus op:

Alles waar ‘-tol’ en ‘-ose’ achter staat.

Dr. Boham adviseert om geen product te kopen wanneer je het etiket niet kunt lezen (de lettertjes lijken steeds kleiner te worden de laatste jaren) of wanneer je niet exact weet wat er in zit.

Achter de volgende namen zit kunstmatige zoetstof verborgen, let hier dus ook op:

(Onderstaande producten komen uit een Amerikaans artikel. Maar wij hebben hier wel degelijk wat aan. Veel van onze producten zijn gewoon afgeleid van onderstaande. We zien o.a. Candarel en Natrataste/Nutrasweet=Natrena. Heeft u toevoegingen/correcties? U kunt deze mailen naar: ggezond@gmail.com)

ACESULFAME POTASSIUM

ASPARTAME APM AminoSweet , Aspartyl-phenylalanine-1-methyl ester (Candarel, Equal Classic NatraTaste Blue NutraSweet )

ASPARTAME-ACESULFAME SALT TwinSweet

CYCLAMATE Cyclamate Cologran = cyclamate and saccharine; Sucaryl

ERYTHRITOL Zerose ZSweet

GLYCEROL Glycerin Glycerine

GLYCYRRHIZIN Licorice

HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE (HSH) sugar alcohol

ISOMALT Sugar alcohol ClearCut Isomalt Decomalt DiabetiSweet (also contains Acesulfame-K) Hydrogenated Isomaltulose Isomaltitol

LACTITOL Sugar alcohol

MALTITOL Sugar alcohol Maltitol Syrup Maltitol Powder Hydrogenated High Maltose Content Glucose Syrup Hydrogenated Maltose Lesys MaltiSweet (hard to find online to buy) SweetPearl

MANNITOL Sugar alcohol

NEOTAME

POLYDEXTROSE Sugar alcohol (Derived from glucose and sorbitol)

SACCHARIN Acid saccharin Equal Saccharin Necta Sweet Sodium Saccharin Sweet N Low Sweet Twin

SORBITOL Sugar alcohol D-glucitol D-glucitol syrup

STEVIOL GLYCOSIDE Rebiana

SUCRALOSE 1′,4,6′-Trichlorogalactosucrose Trichlorosucrose Equal Sucralose NatraTaste Gold Splenda

TAGATOSE Natrulose

XYLITOL Sugar alcohol Smart Sweet Xylipure Xylosweet

Kunstmatige zoetstoffen bewerkstelligen dat je veel meer eet

Nog een verborgen gevaar van kunstmatige zoetstoffen is dat ze zorgen dat je jezelf gaat overeten. De ‘kracht’ van kunstmatige zoetstoffen is, dat ze je brein voor de gek kunnen houden. Dr. Boham legt uit dat het ‘beloningscentrum’ van de hersenen een belangrijke rol speelt in het beheersen van de eetlust. Wanneer we een plak cake eten met natuurlijke suiker, zet het beloningscentrum plezierige gevoelens vrij. Maar bij het 2e, 3e plakje cake doet het beloningscentrum zijn werk niet meer goed.  De vrijzetting van geluks- en verzadigingsgevoelens wordt minder intens, en het lichaam leert gewoon om dat het wel genoeg geweest is. Kunstmatige zoetstoffen bedonderen de dopaminereceptoren in het beloningscentrum. Het gevolg is dat een persoon gewoon door kan eten terwijl lichaam en brein proberen toe te werken naar de verzadigingsgevoelens. Door kunstmatige zoetstoffen krijg je veel meer calorieën binnen.

Wanneer je brein eenmaal aangetast is door de kunstmatige zoetstoffen, zijn ook je smaakpapillen aangetast. Je proeft echt voedsel niet meer zoals voorheen.

Kunstmatige zoetstoffen bedonderen je darmen

Kunstmatige zoetstoffen bedonderen niet alleen je brein, ze nemen ook je darmen in het ootje. In de darmen zitten receptoren, en wanneer deze te maken hebben met natuurlijk suiker zetten ze een hormonale respons vrij. Deze respons heeft een duidelijke functie en helpt ons om te stoppen met eten. We merken door deze respons duidelijk wanneer we verzadigd zijn en als gevolg daarvan blijft ons bloedsuikerspiegel op peil. Kunstmatige zoetstoffen stuurt deze hormonale respons in de war, waardoor we een verzadigingsgevoel niet herkennen. Dit zorgt voor instabiliteit in bloedsuikerspiegel (waardoor we ons nog meer gaan overeten) en leidt tot diabetes.

Kunstmatige zoetstoffen kunnen van genetisch gemodificeerd organisme (GMOs) gemaakt zijn

Sommige kunstmatige zoetstoffen zijn gemaakt van GMO maïs, bieten en soja. Wanneer je stopt met het consumeren van nepsuiker zullen de schadelijke effecten omkeren. Ook zal je smaak verbeteren. Elimineer zo veel mogelijk van dit kunstmatige suiker, begin met het stoppen van zoetjes in koffie/thee en geef je hersenen en darmen de tijd om te herstellen.

Bron: emaxhealth/dr. Oz

Ook interessant:

Gerelateerd:

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)