Het herstel van 8-jarig kankerpatiëntje: door voeding en verhoging PH waarde

goedgezond

Bij een kankerpatiëntje dat behandeld werd met de juiste voeding slonk de hersentumor al snel met 75%. Terwijl haar verteld was dat ze nog maar een paar weken te leven had. PH waarde en verzuring zijn in haar verbetering de sleutel. Hieronder vertelt zij haar verhaal.

Herstel van kanker

Te lage PH en verzuring, tekort aan bepaalde voedingsstoffen

Kanker is feitelijk een metabole ziekte die het gevolg is van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Wanneer dit het geval is, zijn reguliere behandeling en medicatie niet de weg naar genezing . Er is in veel gevallen sprake van een PH waarde die te laag is, wat inhoudt dat het lichaam behoorlijk verzuurd is. Wanneer het lichaam in zo’n geval niet de essentiële voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor herstel, regeneratie en ontgiftiging, wordt kanker niet verslagen en/of komt kanker weer terug.

Kanker kan niet leven in omgeving met hoge PH waarde

In het geval van de 8-jarige Josie Nunez werden de PH waardes verhoogt, waardoor het melkzuurgehalte daalde en ook de kankeractiviteit. Kanker kan niet leven in een omgeving met een hoge PH waarde. Operatie, chemotherapie en medicatie worden nog steeds gepromoot als enige optie om eventueel te genezen.

De 8-jarige Josie en haar ouders vertellen hun verhaal, o.a. over de rol van zuren/basen:
Video helaas verwijderd van YouTube

Reguliere geneeskunde niet dol op dit soort dingen

De reguliere geneeskunde staat niet open voor dit soort (goedkope) behandelingen.

Zo vond dr. Michelakis dat dichloroacetate goede resultaten behaalde bij kanker. Reeds in 2002 (!) publiceerde JCI (Journal of Clinical Investigation) over deze nieuw ontdekte behandeling tegen kanker. Dr. Evengelos Michelakis van de Universiteit van Alberta ontdekte dat de simpele chemische stof dichloroacetate de tumorgroei aanzienlijk remt. (zie deze studie) Met name bij hersentumoren. Ook verschenen de onderzoeksresultaten in Circulation Research (2004), Circulation (2006), PNSAS (2007) en Translational Medicine  (+)(2010). Dichloroacetate is goedkoop. Dat de studie in gerenommeerde vakliteratuur gepubliceerd is,  maakt duidelijk dat het onderzoek geen niemendalletje is. Desondanks heeft het medische onderzoeksteam vooralsnog geen rooie cent aan ondersteuning gekregen. (zie verslaggeving).

Teveel zoet fruit kan vorming van zuren in de hand werken

Josie gebruikt veel groente- en vruchtensappen.  Teveel zoet fruit echter, kan de vorming van zuren in de hand werken ! Van zuurvormende voeding is al bekend dat we sneller verouderen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ook kost zuurvormend voedsel veel energie. Willen we een fris en jeugdig uiterlijk houden en energiek blijven, dan zullen we dit zoveel mogelijk moeten vermijden.

Meer informatie over zuurvorming

Tijdens de normale stofwisselingsprocessen in het lichaam worden voortdurend zuren (H+ionen) gevormd bijvoorbeeld bij de (onvolledige) verbranding van eiwitten, vetten en koolhydraten. In veel gevallen is de productie van zuren zo groot, dat de verhouding zuren en basen ernstig wordt verstoord. Er ontstaat dan een acidose (verzuring). Een toename van zuren zien we in het algemeen bij verkeerde eet- en voedingsgewoonten, vooral bij een overmatig gebruik van eiwitten. Verzuring echter treedt ook op door de “verschraling” van de voedingsmiddelen als gevolg van een tekort aan bepaalde (basische) mineralen, door milieu-vervuiling en ernstige en chronisch-degeneratieve ziekten.

Zuur-base evenwicht

Om het zuur-base evenwicht onder controle te houden, beschikt het lichaam over een aantal mechanismen, waardoor een teveel aan zuren wordt geneutraliseerd. Zo onderscheiden we

  • verdunning en uitscheiding van zuren via de nieren
  • uitscheiding van koolzuurgas (CO2) via de longen en
  • buffersystemen ter neutralisatie in het bloed.

Basen worden niet door het lichaam aangemaakt

Het is van belang te weten, dat in het lichaam alleen zuren ontstaan en dat basen niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt. Basen moeten steeds van buitenaf bijvoorbeeld via de voeding worden toegevoerd. Buffer-systemen in het bloed werken dan ook alleen maar zolang men voldoende basen tot zich neemt.  Ook goede eetgewoonten zijn essentieel.

Slecht kauwen maakt voeding ook zuurvormend

Een voedingsmiddel dat normaal gesproken basen levert, werkt door slecht kauwen als zuurvormer. Zelfs vruchtensappen moeten worden “gekauwd”, dat wil zeggen met speeksel vermengd. Zuurvormend zijn ook basische voedingsmiddelen die in te grote hoeveelheden of op verkeerde tijdstippen worden genuttigd. Met name grof gesneden rauwkost en fruit, normaal gesproken basen leveranciers, gaan door slecht kauwen gemakkelijk tot gisting over en worden zuurvormer. Het is ook van belang, dat er in ale rust wordt gegeten; voldoende tijd nemen en spanningen en stress tijdens het eten vermijden! Voeding die na 19.00 uur wordt genuttigd, wordt evenmin voldoende verteerd en bevordert zodoende eveneens verzuring van het lichaam. De uitwerking van de voedingsmiddelen ten slotte hangt ook af van de gezondheidstoestand van de spijsverteringsorganen.

Sterk zuurvormende voedingsmiddelen

Sterk zuurvormende voedingsmiddelen zijn onder andere: vlees, vis, gevogelte, eieren, kaas en andere melkproducten (behalve de producten met rechtsdraaiende melkzuren: Biogarde), suiker, suikerwaren, alcoholische en frisdranken, witmeel en alle producten die daarvan zijn gemaakt. Ten slotte niet te vergeten rijst en pasta’s in het bijzonder de witte, geraffineerde producten.

Zuurvormende voedingsmiddelen zijn onder meer: peulvruchten, pinda’s en andere noten, zaden, roomboter en olie.

Basenvormende voeding

Basenvormende voedingsmiddelen zijn onder meer: Kwark, karnemelk en yoghurt (met overwegend rechtsdraaiende melkzuren), groente, aardappelen, granen en diverse soorten fruit. Te véél, vooral zoet fruit en ook vruchtensappen kunnen de vorming van zuren mede in de hand werken. Fruit en vruchtensappen mogen ook uitsluitend een halfuur vóór andere voedingsmiddelen worden gebruikt. Daarna werken ze zuurvormend.

Bronnen: Nutritionandmetabolism, gezondbeterworden, sciencemag

Share