Hoe maak je zelf Aloë Vera gel ?

aloe

De Aloë Vera plant is niet meer weg te denken! Aloë Vera gel is enorm nuttig, en gelukkig heel makkelijk zelf te maken.

Aloë vera bij wondjes

Aloë vera heeft een antibacteriële werking waardoor (brand-) wondjes sneller genezen, zelfs al bestaande littekens! Je kunt het op brandwonden, schaafwonden en op een geïrriteerde huid smeren.

Aloë vera als gezichtsverzorging

De plant wordt in allerlei gezichtsverzorgingsproducten gebruikt: als reiniger of als hydraterende crème. Aloë vera werkt goed tegen een oneffen huid, acné, bestrijd roodheid van de huid, maar werkt ook anti aging, gaat rimpels tegen, preventief en vermindert ze, én helpt oude littekens beter genezen. Een perfect natuurlijk middel voor een heleboel kwaaltjes dus!

Waar koop ik een Aloë Vera plant?

Het is dus een onmisbaar plantje om in huis te hebben! Deze planten kun je in bijna elk tuincentrum kopen. Kies voor een wat oudere plant met weinig witte stippels. Ze zijn niet wintervast, dus je kunt ze als kamerplant gebruiken, of ‘s zomers buiten zetten en in de winter binnen. Ze hoeven niet veel water, ongeveer 2-3 keer per maand, dus zelfs dat hoeft geen obstakel te zijn!

Hoe doe je dat dan?

Als je het wil gebruiken voor een wondje, dan kun je gerust een stukje van een blad afsnijden. Je snijdt het blad vervolgens open en daar vind je de gel. Het is een beetje slijmerig! Het blad aan de plant groeit vanzelf weer dicht.

Als je van plan bent je gezicht ermee te behandelen, dan kun je het beste een blad helemaal aan de onderkant (zo dicht mogelijk op de stam) afsnijden. Vervolgens snijd je er zo’n 5 cm blad vanaf (vanaf de onderkant dus). Het blad wat je overhebt kun je, met een bakje eronder, op kamertemperatuur bewaren. Deze groeit weer dicht. Het stukje dat je hebt afgesneden snijdt je open en je smeert de Aloë Vera over je (met water gewassen en gedroogde) gezicht heen. Je kunt gewoon het blad over je gezicht smeren, je hoeft niet de gel er eerst uit te halen. Wel voorzichtig rond de ogen, de huid eromheen laat je natuurlijk vrij. En oppassen met de prikkels.

Als je gezicht lekker is ingesmeerd is het stukje blad nog niet ‘op’. Leg het op een schoteltje in de koelkast, weer op elkaar geplakt, en de volgende dag kun je het weer gebruiken. Je kunt het zo’n 2-3 dagen bewaren, tot het op is of uitgedroogd. Dan kun je het volgende stuk van je afgesneden blad pakken!

[youtube