GMO’s in voeding ronduit gevaarlijk. In welke producten zit het ?

Er is veel kritiek op genetisch gemodificeerde organismes. Talloze studies tonen dat GMO’s serieuze problemen veroorzaken. GMO’s versnellen veroudering, orgaanschade, maag- en darmproblemen, cholesterol- en insulineproblemen.

GMO’s: in welke producten?

‘Vermijd GMO voeding’: geen verkeerd advies

Ook wezen studies uit,  dat GM soja  -eenmaal gegeten- binnen het lichaam een eigen leven gaat leiden. American Academy Environmental Medicine (AAEM) geeft het volgende doktersadvies: vermijd GMO-voeding.

Het valt niet mee om GMO voeding te vermijden. Zoals te zien is aan onderstaande opsomming en in de onderstaande YouTube, zit het bijna overal in.

De lijst met gezondheidsproblemen is eindeloos

Bioloog Arpad Pusztai schreef meer als 300 artikelen en 12 boeken en was een expert op zijn gebied. Toen hij echter bij toeval ontdekte dat GMO voeding gevaarlijk was, werd er een lastercampagne tegen hem gestart die andere wetenschappers ten voorbeeld moest zijn om geen verder onderzoek in te stellen naar GMO voeding. In het begin van de negentiger jaren kreeg Dr. Pusztai de opdracht om een systeem te ontwikkelen voor het testen van de veiligheid van GMO voedsel. (Opdracht $3 miljoen) Zijn team werd gevormd door 20 wetenschappers verdeeld over verschillende faculteiten in Schotland. De achtergrond was dat dit de standaard test methode zou worden voor de rest van Europa.

Het pakte echter geheel anders uit, toen hij GM aardappelen aan baby-ratten voerde en binnen tien dagen verschijnselen te zien waren als:  kankercel groei, kleinere hersenen, kleinere lever, kleinere testikels en een aangetast immuunsysteem. Met andere woorden, de voeding die in de supermarkt te koop is kan mogelijk gelijkwaardige effecten vertonen bij menselijk gebruik!

Met toestemming van zijn directeur / leidinggevende werd een interview gegeven voor TV en hij werd de held van zijn instituut ….. voor twee dagen!  Daarna kwam het telefoontje van het pro GMO ministerskantoor en Pusztai werd op staande voet ontslagen. Hierna werd de zaak nog eens bekrachtigt met een lastercampagne. Uiteindelijk werd zijn studie wel gepubliceerd in de Lancet, maar dat is sindsdien dan ook de enige studie die uitgevoerd is in de diepte naar de voeding

Irina Ermakova een wetenschapper uit Rusland,  was geschokt over haar ontdekking dat meer dan de helft van de babyratten -die GMO voeding kregen-  al na ruim twee weken overleden. Ze had ze gevoed met de GMO soja producten,  die ze gewoon gekocht had bij de supermarkt. Dr. Ermakova kwam na haar uiteenzetting hierover op een conferentie in 2005 onder druk te staan. Alle lab samples werden gestolen en papieren op haar bureau verbrand. Een collega probeerde haar te troosten met: “Misschien kan GMO soja het probleem van de ‘overbevolking’ oplossen!”  De experimenten zijn echter nog een keer herhaald en toonden dat het geen vergissing was.

Andrés Carrasco uit Brazilië deed onderzoek naar beschadiging van de hersenen door pesticiden en het gebruik van het chemische middel Roundup,  dat bij GMO landbouw wordt toegepast. Ze bevatten in werkelijkheid 1500 maal grotere hoeveelheden dan bij zijn experiment het geval was.  Ook zijn naam en reputatie werd te grabbel gegooid door de pro GMO lobby,  maar GMO soja is daarna wel verboden in Brazilië.

Judy Carman in Australië ontdekte dat van de 60 veiligheidsstudies over GMO voeding bij dieren,  er slechts 9 bruikbaar waren ten aanzien van de verdere gezondheid van de mens (die deze dieren weer eet). Van die negen studies toonden er zes ongewenste effecten, twee derde dus! De veiligheid van GMO was ook hier gedaan op verkeerde aannames. (fraude)

Viroloog Terje Traavik toonde op de Filippijnen dat mensen die naast een GMO korenveld leefden,  serieuze gezondheidsproblemen kregen als het koren werd bestoven. Genetisch GMO materiaal veranderde de organen van een rat na het eten van slechts een enkele maaltijd. Ook deze wetenschapper werd weer in diskrediet gebracht

Vaccins met genetisch gemodificeerde levende bacterie

Alsof het nog niet genoeg is dat onze voeding vol GM’s zit, wordt dit ook in sommige vaccins gestopt. Zoals in Orochol (genetisch gemanipuleerde cholera-vaccin) en Flublok (griepvaccin). Een Amerikaanse vaccinorganisatie (PaxVax) heeft vorig jaar toestemming gevraagd om 1000 mensen (inclusief kinderen) te injecteren met een genetisch gemodificeerde levende bacterie. PaxVax wil in Australië starten met klinische proeven voor het nieuwe vaccin. Het GMO vaccin bevat een bacterie die kan overleven in aanwezigheid van kwik. Normale bacteriën hebben dan geen overlevingskans. Wat gebeurt er met kinderen, die kwik in hun lichaam hebben, en die dit vaccin krijgen ? (lees hier verder)

Waarom is het gebruik van GMO’s in voeding ronduit gevaarlijk ?

[youtube

In welke producten zit het ?

Dit is een Amerikaanse video met Amerikaanse producten. Veel van de merken die voorbij komen liggen ook in de Nederlandse supermarkt, ander producten heten anders maar zijn evengoed herkenbaar en bevatten dezelfde inhoud.

We zien:

Pannenkoekenmix, Uncle Ben rijst, ontbijtgranen, Kellog’s, Pringles, bouillon, mayonaise, snoeprepen, sauzen, Knorr, Capri Sun, ravioli, Coca Cola, Sprite, Fanta, Schweppes, Aquarius, Vitaminwater, american cookies, brownies, Dorito’s, Lays, Cocao puffs (hier Cocoa pops), de sauzen van Heinz (waaronder tomatenketchup), chocoladeproducten (Kittekat, Lion, Milka en dergelijke), Nestlé producten (o.a.Nesquick), Unilever producten, enz enz.

De lijst is eindeloos, kijk zelf maar:

[youtube

Straks mogelijk GMO friet bij Mc Donalds.

Bedrijven zijn tegen GMO labelling

 Bronnen:

www.uitdaging.net

Harmfull effects GMO