Nieuws

Studies: Coriolus Versicolor (elfenbankje) krachtige strijder tegen HPV, tumoren en autoimmuunziekten

Coriolus Versicolor of te wel het elfenbankje. Krachtigste natuurlijke strijder tegen tumoren, auto immuunziekten en HPV.
Share Button

Onderzoekers hebben informatie over paddenstoelen uit de Chinese traditie gedocumenteerd. Volgens die traditie zijn paddenstoelen de meest geschikte medicijnen op de wereld en is met name de Coriolus versicolor een krachtige medicinale paddenstoel om kanker, HPV en auto immuunziekten te bestrijden en zou deze ver boven de andere botanische middelen uitsteken.

Elfenbankje als inzet tegen tumoren

Coriolus Versicolor of te wel het elfenbankje. Krachtigste natuurlijke strijder tegen tumoren, auto immuunziekten en HPV.
Coriolus Versicolor of te wel het elfenbankje. Krachtigste natuurlijke strijder tegen tumoren, auto immuunziekten en HPV.

Coriolus Versicolor (elfenbankje)

Al duizenden jaren worden paddenstoelen in de Chinese geneeskunde geprezen om hun energieverstrekkende en genezende kracht. In het Westen is acceptatie voor het eten van medicinale paddenstoelen en andere botanische middelen geen traditie, maar gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers hebben informatie over paddenstoelen uit de Chinese traditie gedocumenteerd. Volgens die traditie zijn paddenstoelen de meest geschikte medicijnen op de wereld en is met name de Coriolus versicolor een krachtige medicinale paddenstoel om kanker, HPV en auto immuunziekten te bestrijden en zou deze ver boven de andere botanische middelen uitsteken.

* Coriolus Versicolor is als extract verkrijgbaar in capsule- of poedervorm

Onderzoekers van de Sloan-Kettering Cancer Center in New York testte verscheidene botanicals op immuniteit verhogende kwaliteiten en ontdekten dat de coriolus versicolor een significante en consistente verbetering in immuniteit bracht, die inderdaad superieur is aan de andere geteste botanicals. De bevindingen werden gepubliceerd in het journaal Vaccine (2008).

Andere namen voor de coriolus versicolor zijn

 • Schmetterlingstramete (Duits)
 • Tramestes versicolor (Frans)
 • elfenbankje (Nederlands)
 • Tramestes versicolor
 • Polyporus versicolor
 • PSK, PSP, VPS
 • Yun Zhi
 • Kawaratake
 • Krestin
 • Turkey tail (Engels),
 • Schmetterlingstramete (Duits)
 • Tramestes versicolor (Frans)
 • elfenbankje (Nederlands)

Volgens onderzoek is coriolus versicolor een krachtig wapen tegen tumoren en papillomavirus

O.a. in het hierboven genoemde onderzoek is coriolus versicolor’s  superioriteit ten opzichte van beta glucane, maitake paddestoelen, kurkuma (geelwortel), Echinacea verbazingwekkend. En hoewel de immuniteit verhogende eigenschappen van de astragalus  (Hokjespeul. Ook een leverrreiniger) ook indrukwekkend waren, werden deze overstegen door die van de coriolus.

Het BMC Cancer journal meldde dat coriolus een uitermate  geschikte kankerbestrijdende paddenstoel is, bij de behandeling van maag-, slokdarm-, darm-, borst- en longkanker. Het zijn de proteïnegebonden polysacchariden die verantwoordelijk zijn voor verbluffende prestaties. Deze activiteit vond plaats naast het immunomodulerende effect op natuurlijke killer cellen (NK).

Het medisch journaal Cancer immunology and Immunotherapie publiceerde over een onderzoek bij patiënten met darmkanker, die coriolus gebruikten. Hoewel reguliere medicatie wat verbetering bracht, liet coriolus versicolor een opvallend grote verbetering zien in de witte bloedcellen van de patiënten, zelfs bij patiënten met darmkanker in een vergevorderd stadium. De natuurlijke chemotactische beweging, fagocytosis (filmpje hierover), het vermogen om toxines op te ruimen en pathogenen te doden namen enorm toe in de witte cellen. De paddenstoel werd ook gebruikt als een waardevolle therapie na operatie.

Coriolus bij HPV: indrukwekkend

Ook de resultaten van coriolus versicolor bij patiënten met HPV (human papillomavirus) waren zo indrukwekkend dat ze gepresenteerd werden op het 20e Europese Congress of Obstetrics and Gynecology. (presentatie/cijfers) Dr. Silva Couto en zijn onderzoeksteam behandelden minimaal een jaar patiënten met HPV met coriolus versicolor. Gedurende deze periode vond verhoogde regressie van dysplasia plaats en nam de speling van gevaarlijke subtypes, die verantwoordelijk zijn voor  cervicale kanker.

Coriolus versicolor moduleert ook autoimmuun ziekten

T cellen horen tot de groep witte bloedcellen, lymfocyten. Deze spelen een centrale rol in cell gemedieerde immuniteit. De activatie van Th (T helpercellen) speelt een belangrijke rol bij immuniteit. Echter, ongecontroleerde Th responses leiden tot autoimmuun- en ontstekingsziekten. De identificatie van factoren die de T helpercellen moduleren is essentiëel om autoimmuun ziekten te beheersen. Een studie die gepubliceerd werd in Journal of Pharmacy and Pharmacology meldt dat polysaccharopeptide (PSP) uit coriolus versicolor het vermogen om afwijkende activiteit van T lymfocyten (T lymfocyten herkennen lichaamsvreemde stoffen en maken deze onschadelijk) af te remmen.

Wat is het dat coriolus versicolor zo bijzonder maakt ?

De paddenstoel bevat grote hoeveelheden beta glucaan dat het immuunsysteem activeert. Coriolus kan zeer krachtig het lichaam regeneren en verjongen. De meest actieve medicinale componenten van corelius zijn proteïne gebonden polysacchariden (ook bekend als Krestin of PSK in Japan, en als Yun Zhi of PSP in China). Er zijn rapporten over Bellse parese (aangezichtsverlamming) dat binnen een paar dagen opgelost was door corelius. En tevens over de effectiviteit bij bronchitis. Andere studies lieten zien dat coriolus het aantal natuurlijke killer cellen kan verdubbelen, reeds na 8 weken. Coriolus is ook effectief gebleken bij mensen met het chronisch vermoeidheidsyndroom en bij Lyme. (Er zijn meer natuurlijke manieren om Lyme te behandelen)

Japanse onderzoekers screenden 200 van de beste plantenextracten die bekend staan om hun anti-tumor activiteit. Corolius versicolor was de grootste afremmer van tumoractiviteit. In een andere Japanse studie kregen 185 mensen met longkanker bestraling. Dokters die hun patiënten óok met coriolus behandelden behaalden de beste resultaten qua verschrompeling van tumoren en overlevingskans. Bij maagkanker patiënten vonden soortgelijke resultaten plaats.

Gebruikte bronnen (en meer informatie):

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.