Detoxen: 27 gezonde en lekkere fruit- en groentensappen

OEDGEZOND.INFO

Elk fruit en elke groente is heeft zijn unieke eigenschappen. Eén ervan is dat groente- en fruitsappen adequaat  helpen om gifstoffen kwijt te raken.

Detox met deze sappen

Krachtige ontgiftigers zijn

Deze leverreinigers:

 • Lever reinigen voor meer energie: deze planten zijn toppers
 • Lever reinigen, nieuwe energie en beter humeur
 • Golden Milk, drankje met turmeric
 • Water met citroen

Veel antioxidanten zitten in:

 • Tomaat
 • Bieten
 • Komkommer
  Avocado
  Bloemkool

Ontgiftigen van metalen doe je zo:

 • Zware metalen
 • Aluminium

Gezonde en lekkere sappen die ontgiftiging ondersteunen

Kerstomaat sap

Kerstomaat staat bekend om zijn zoete en verfrissende smaak. Ze bevatten rode pigmenten genaamd Lycopeen dat het effect van veroudering helpt te verminderen. Het citroenzuur stimuleert ook het spijsverteringsstelsel. Daarom is het de beste manier om kerstomaat in de ochtend te drinken. Je kunt genieten van het kleurrijk sap met gele of groene kerstomaten.

Wortelsap

Wortel wordt ook wel de koning van de groenten genoemd vanwege de vele voedingsstoffen en de zoete smaak. Wortel is een uitstekende bron van vitamine A. Daarnaast, zijn ze een goede bron van vitamine C, vitamine K, voedingsvezels en kalium. Ze zuiveren de lever, geven energie en zijn goed bij oog- en huid problemen.

Koolsap

Koolsap heeft een sterke smaak. Mix het met wortels, selderij, peterselie, druiven of citrus fruit.
Koolsap is het beste in het voorjaar.  Kool is een goede bron van bèta-caroteen, foliumzuur, vitamine K, ijzer, kalium en natrium; ook een krachtig antioxidant en reiniger.Week de kool in koud water 5 tot 10 minuten om het op te frissen. Kool bevat minder sap, mix het met andere soorten groente en fruit.

Paprika sap

Paprika is uniek door zijn verscheidenheid aan kleuren. Elke kleur heeft een andere voedingsstof-feit.  Bijvoorbeeld, rode paprika versterkt het menselijk immuun systeem. Oranje paprika is een goede bron voor huidverzorging en voor het voorkomen van griep. Gele paprika is geweldig om spanning te verlichten. Groene paprika heeft minder calorieën wat weer ideaal is om gewicht te verliezen. Rijk aan bèta-caroteen, foliumzuur, vitamine C, E en calcium. Ze reinigen het systeem en zijn goed voor huid, haar en nagels.

Spinazie sap

Spinazie is rijk aan calcium, ijzer, foliumzuur en helpt mensen met bloedarmoede problemen. Spinazie is een uitstekende bron van vitamine C en helpt bij de huidverzorging en vermindert de effecten van veroudering van de huid. Het heeft een hoge vitamine A gehalte, en herstelt het gezichtsvermogen en de gezondheid.  Week de spinazie in koud water 5 tot 10 minuten om het op te frissen. Spinazie is een zeer goede bron van spijsverterings-ondersteunende voedingsvezels, spier-opbouwende eiwit, energie-producerend fosfor, en de antioxidanten koper, zink en vitamine E. Daarnaast is het een goede bron van ontstekingsremmende omega-3-vetzuren, en voor het hart gezonde niacine en selenium.

Spinazie is rijk aan vitamine A, vitamine B, vitamine C, foliumzuur, calcium, ijzer en jodium. Drink het  samen met soyamelk of sesamzaadjes.

Boerenkool sap

 

Boerenkool is een van de gezondste groenten, om te genieten van de maximale voeding en smaak van boerenkool is het raadzaam om het boerenkool sap te mengen met appelsap of perensap.  Week de boerenkool in koud water 5 tot 10 minuten om het op te frissen. Boerenkool zit vol vitamine A, vitamine  B, calcium, ijzer, en vele andere mineralen.  Vitamine A helpt kinderen met groeien. Vitamine B vermindert vermoeidheid en verbetert de eetlust.  Vitamine C helpt de huid zacht en glad te maken. Boerenkool beschermt ook de huid, ogen, het immuunsysteem en de vezels maken de darmen schoon en versterken de lever.

Komkommer sap

Komkommers hebben een vocht afdrijvende werking en helpen de bloeddruk verlagen. Ze zijn goed voor het haar en de nagels en kunnen de symptomen van reumatiek verlichten. Komkommers kunnen blaasontsteking voorkomen, en bevatte kalium, die het eten neutraliseert. Komkommers zijn populair omdat ze weinig calorieën bevatten. De voedingsstoffen van de komkommers zitten merendeels in de schil, dus die kunt u beter laten zitten. Als de  komkommer wordt gemengd met verschillende groenten,drink het dan snel op want de komkommer bevat  ascorbinezuur dat vitamine C afbreekt. Het vlees van komkommers bevat ascorbinezuur (vitamine C) en cafeïne zuur, die beide helpen huidirritaties te verzachten en zwellingen te verminderen. De harde schil van de komkommer is rijk aan vezels en bevat een  verscheidenheid aan nuttige mineralen inclusief silica, kalium en magnesium.

Pimiento sap

Pimiento wordt ook wel als een vitamine capsule aangeduid om zijn hoge waarde vitamine A en C. Groene pimiento heeft vooral een hoog vitamine C gehalte. Het sap van drie kleine pimientos bevat genoeg vitamine C voor de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Vitamine C helpt bij het voorkomen van sproeten en de melanine van de donkere huid te verminderen. Pimiento bevat net zo veel vitamine C als citroenen. Pimiento heeft een hoog vitamine A en C gehalte, en dat bevordert de zuivering van het menselijke lichaam. De vezels van de pimiento verlagen het cholesterol. Calcium en flavonoïden voorkomen hoge bloeddruk en aderverkalking.

Selderij sap

Selderij stengels bevatten heel veel water en een beetje kalium, foliumzuur en vitamine C. Selderij reinigt, kalmeert en bouwt rode bloedlichaampjes op. Selderij heeft een sterk vochtafdrijvende werking. De geur van selderij helpt om de eetlust te verhogen en vermoeidheid te verminderen. De rijke vezels van selderij helpen bij de behandeling van constipatie en verlagen het cholesterol. Selderij helpt  de effecten van veroudering te verminderen. Selderij sap helpt om de temperatuur van het lichaam onder controle te houden.

Peterselie sap

Peterselie is ideaal voor zowel de bloedcirculatie en de maag. Peterselie helpt bij het verwijderen van afval in de darmen, en doodt schadelijke bacteriën in het lichaam. Peterselie  verbetert ook de doorbloeding, versterkt de maag en ontgift het lichaam. Peterselie sap heeft een sterke smaak, mix het met vruchten. Peterselie is een grote bron van caroteen, vitamine B en calcium. Peterselie heeft een antioxidant effect. Het verlaagt het cholesterolgehalte en voorkomt aderverkalking. Peterselie staat ook bekend als de energy drink om al zijn voedingsstoffen. Peterselie bevat vier keer meer ijzer dan spinazie. Het is geweldig voor de behandeling van bloedarmoede problemen.

Aloe Vera sap

Aloë is in drie verschillende types namelijk, Aborescens, Saponaria, Vera. Aborescens of Vera sap is geweldig om te drinken en constipatie te behandelen. Saponaria sap is populair voor kinderen omdat het een sterke zoete smaak heeft. Mix het met appelsapAloë helpt bij het bevorderen van homeostase (balans van het lichaam). Aloë sterkt de maag en vermindert het voorkomen van maagzweren. Aloë helpt de darmen te reinigen van bacteriën en ziektekiemen.

Uien sap

 

Uien hebben een sterke kruidige smaak en is moeilijk om te drinken. Mix het met fruit, soya melk of water. Uien sap verhoogt de eetlust en versterkt het spijsvertering systeem. Uien staan bekend om hun geneeskrachtige werking. Uien versterken het immuunsysteem als u last heeft van griep of een verkoudheid. Ze zijn ook goed tegen bacteriën en ontstekingen.

Aardbeien sap

Aardbeien zijn rijk aan pectine en ellaginezuur, waardoor ze zeer geschikt zijn voor zuivering en ontgifting. Aardbeien bevatten veel vitamine C, die het immuunsysteem versterken. Aardbeien zijn een belangrijke bron van calcium, dat belangrijk is voor gezonde botten en tanden, en ze zijn ook goed voor het zenuwstelsel. Mensen met hart- en vaatziekten moeten deze vruchten eten vanwege de antioxidanten die erin zitten.

Aardbeien bevatten de meeste vitamine C van alle vruchten. Aardbeien leveren 80 mg vitamine C uit 100 gr. Tien aardbeien hebben 10x meer vitamine C dan een appel. Eet zes tot acht aardbeien per dag. Het is genoeg vitamine C voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De huid van een aardbei kan gemakkelijk beschadigd raken als je het niet direct gebruikt, dus bewaar deze dan tot gebruik in de ijskast. Meng het  met melk of gecondenseerde melk voor een betere smaak.

Appelsap

Appels zijn goede, veelzijdige vruchten. Ze bevatten appelzuur, dat goed is voor de spijsvertering, en ze zijn rijk aan pectine, een oplosbare vezel die uw cholesterol helpt verlagen en kan helpen tegen verstopping en diarree. Als u wilt ontgiften en uw lichaam wilt zuiveren, zijn appels ideaal.Sommige soorten zijn ook rijk aan vitamine C en helpen dus het immuunsysteem te versterken en verkoudheid en griep te voorkomen.

Bananen sap

Banaan staat bekend om zijn vele voedingsstoffen waaronder koolhydraten, cellulose, vitaminen en mineralen en dat is ideaal voor als je moe of ziek bent. Het is beter bananen te bewaren op donkere plaatsen dan in de koelkast. Banaan bevat caroteen en pectine dat helpt bij het activeren van de maag en de behandeling van constipatie. Drink sap met een tot twee bananen, iedere ochtend voor de maaltijd, tegen ernstige obstipatie. Bananen geven veel energie en zitten vol zachte vezels die goed zijn voor de darmen. Het is niet aan te raden om dit te veel te drinken vanwege de hoge calorieën die bananan bevatten.

Peren sap

Perensap is eigenlijk heel makkelijk te maken, smaakt heerlijk, en heeft vele voordelen voor de gezondheid. Peren bevatten vitamines, mineralen en vezels die helpen met de spijsvertering en ontgifting. Het is ook aan te bevelen om peer te mengen met andere groene sappen. Peer is ook een ontgiftende vrucht, die veel energie geeft. De fructose in peren is voor diabetici eenvoudiger te verwerken dan andere suikers.

Ananas sap

Ananas sap heeft een zeer verfrissende smaak. De overvloedige vitamine C verlicht vermoeidheid en verbeterd de conditie van de
huid. Ananassap is een geweldige zomerdrank. Het heeft ook een unieke zure smaak. Ananas is goed om je eetlust op te wekken. Ananassap wordt ook aanbevolen om te mengen met andere vruchten of groenten. Verse ananas bevat een zeer sterk eiwitsplitsende enzym genaamd bromelaine. Hierdoor helpt hij goed bij spijsverteringsproblemen. Hij reinigt zelfs het spijsverteringskanaal door dode cellen te verwijderen en heeft een gunstig effect op het spijsverteringskanaal. De enzymen zuiveren ook het bloed. Ananas zou verlichting geven bij artritis en rugpijn verminderen.

Druiven sap

Druiven zijn rijk aan vitamine C en E, calcium, antioxidanten, fosfor, flavonoiden en kalium. Ze reinigen het spijsverteringssysteem en de huid. U hoeft de druivenpitten niet te verwijderen, omdat ze tijdens het persen in het sap worden opgenomen. Donkere druiven bevatten veel resveratrol, een van de krachtigste antioxidant, en proanthocyanidinen. Alle kleuren druiven bevatten veel ellaginezuur, een krachtige ontgiftende stof. Druiven zouden ook de symptomen van artritis verlichten.

Mango sap

De mango is een van de meest populaire tropische vruchten en heeft een hoog gehalte aan beta-caroteen waardoor het immuunsysteem gestimuleerd wordt. Verse mango heeft een zoetere smaak dan meloen.Voeg eventueel toe: melk, yoghurt, sap, water.

De mango smaakt zoet en bevat vitamine A, C, D. Mango bevat een gelijke hoeveelheid caroteen als groenten. Vitamine A reinigt  de huid. Vitamine c verwijdert oneffenheden van de huid.

Avocado sap

Avocado’s zijn een goede bron van oliezuur, dat goed is voor het hart. Ze zitten ook vol Vitamine E, die essentieel is voor een gezonde huid. Drink avocado sap met melk voor een betere smaak. Een van de meeste energierijke en voedzame vruchten. Uitstekende bron van foliumzuur; goede bron van vitamine B6.

Granaatappel sap

Granaatappel bevat oestrogeen en helpt vrouwen in de menopauze. De pitten zijn een belangrijke bron van oestrogeen. De schil van de granaatappel is een belangrijke bron van tannine. De pulp van de granaatappel bevat een hoge dosis glucose en vitaminen.Verwijder de schil voor een helder en zoeter sap.Breek de granaatappel en verwijder alle pulp eruit. De pitjes zijn een goede bron van kalium en vitamine C. De zure smaak komt door het hoge gehalte aan citroenzuur.

Kiwi sap

Kiwi is rijk aan bèta-caroteen, en vitamine C. Kiwi sap is ook een uitstekende reiniger en energiebron.Kiwi’s zijn een van de rijkste bronnen van vitamine C, die het immuunsysteem versterkt en collageen opbouwt.

Citroen sap

Citroen, een uitstekende bron van vitamine C, bèta-caroteen, calcium, magnesium en bijzonder zuiverend voor lever en nieren.Verwijder de schil en snijd de citroen in de geschikte grootte voor de vulopening.Citroen heeft een sterk zure smaak wat makkelijk te mengen is met andere vruchtensappen. Citroen sap heeft een hoge zuurwaarde en het is aan te raden om deze te drinken na de maaltijd.

Meloen sap

Meloenen werken vochtafdrijvend, reinigen het spijsverteringskanaal en zijn goed tegen huidproblemen. De pitten zijn zeer rijk aan kalium, dat een hoge bloeddruk helpt verlagen, en ze bevatten ook veel zink en vitamine E, het is dus nuttig de pitten in
dranken te verwerken. Alle meloenen met oranje vruchtvlees zijn rijk aan bèta-caroteen, dat goed is voor het immuunsysteem en voor de ogen.

Watermeloen is rijk aan beta-caroteen, foliumzuur, calcium, magnesium, fosfor en kalium. Het is ook een zuiverend diureticum. Watermeloen bevat siteurolin en dat kan helpen om nierziekten te verminderen en hoge bloeddruk te verlagen. Het is geweldig voor zwangere vrouwen die lijden aan het oedeem. Watermeloen heeft een hoog glucose en fructose gehalte en dat kan vermoeidheid verminderen en uitdroging tegen gaan.

Perzik sap

Perzik bevat een verscheidenheid aan mineralen, vitaminen, organisch zuur en vezels. Perzik is zeer geschikt voor huidverzorging, het verwijderen van afval (gifstoffen) uit de darmen en de behandeling van hoest. Het is aanbevolen om de perzik met schil te persen. De schil maakt het sap dikker. Voeg additieven bij (melk, yoghurt, sap, water, soyamelk) in de vulopening tijdens het sap maken.  Het mixen van sap en pulp uit de pulp container, en het consumeren hiervan is een geweldige manier om te genieten van perzik. Een uitstekende bron van foliumzuur, beta-caroteen, vitamine B3 en C, calcium en flavonoiden.

Sinaasappelsap

Sinaasappel bevat vitamine C en vezels welke de huid helpen te verbeteren. Het voorkomt ook melanine. De uniek smaak van sinaasappel scherpt de eetlust aan. regelmatig een sinaasappel consumeren geeft genoeg vitamine C voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De sinaasappel bevat veel vocht wat geweldig is voor het maken van sap.Sinaasappelsap wordt vaak gebruikt als remedie tegen verkoudheid en griep. Het is rijk aan foliumzuur, dat goed is voor hart en bloedvaten.

Bosbessen

Bosbessen staan bekend om de smaak en de voedingsstoffen. Volgens de New York Times is de bosbes het gezondste voedsel voor kinderen en volwassenen. Het eten van 20 tot 30 bosbessen per dag vermindert vermoeidheid, verbeterd gezichtsscherpte en verminderd het effect van de veroudering.Bosbessen bevatten meer ziekte bestrijders en antioxidant dan praktisch elke andere soort fruit of groente, Het antioxidant zit in het blauwe vel. Bosbessen kun je goed invriezen. Laat ze voor het persen een beetje ontdooien.

Bron; www.powerdetox.nl