Door jarenlang doorzettingsvermogen: man van 363 kilo verliest meer dan 250 kilo

OEDGEZOND.INFO

Justin deed er 11 jaar over om te komen waar hij nu is

justin
Justin: ‘Na mijn overgewichtperiode was mijn laagste gewicht 94 kilo. Nu weeg ik 106 kilo door krachttraining.’

Naam: Justin Willoughby
Leeftijd: 27
Height: 1.76 cm
Before Weight: 799 pond (363.64 kilo)

Hoe kwam ik aan overgewicht: Ik at grote hoeveelheden van alles. Ik hield van hotdogs en soepen en at veel brood en pretzels. Veel junkfood at ik niet, maar gewoon grote hoeveelheden van alles. Zo at ik veel pasta, schaal na schaal.

Ik was verslaafd aan voedsel en ik voelde me goed terwijl ik at, zo verloor ik mezelf in eten. Het werd een gewoonte en ik verlangde ernaar. Soms kon ik alleen maar aan eten denken, omdat het me hielp om alle emoties onder controle te hebben. Het hielp me ook om opgejaagdheid en paniekaanvallen onder controle te houden.

Breekpunt: In augustus 2003 lag ik in het ziekenhuis in Pittsburgh, Pennsylvania. De dokters vertelden me ronduit dat wanneer ik geen gewicht zou verliezen, ik dood zou gaan. Ik was nog maar 16 jaar ! Het overdonderde me, maar ik besloot om het stap voor stap te gaan doen. Ik wist niet of ik zou leven of dood zou gaan. Ik wist alleen dat ik het per dag moest bekijken. Zo ontstond de ‘ik verlies gewicht of ik sterf’-methode.

Hoe ik het kwijtraakte: Aanvankelijk bestond mijn training alleen uit opstaan en zitten. Ik herinner me dat mijn benen zeer deden van het staan. Ik kon niet wachten om te gaan zitten. Ik ervaarde ook dat ik echt iets bereikte, elke keer wanneer ik een paar minuten kon staan. Gaandeweg begon ik dagelijks meer stappen te doen. Na ongeveer een maand, zette ik mijn doel op het lopen van een mijl (ongeveer 1,5 km). Na 33 dagen lukte het me. Hierna ging ik meedoen aan een rehabilitatie oefenprogramma in het lokale ziekenhuis. Ze zetten me elke keer op een treadmill voor 15 tot 20 minuten en ik deed gemiddelde krachtoefeningen. Ik begon door dat programma wat gewicht te verliezen en besloot de rest zelf te doen. Ik belde YMCA en begon 5 tot 6 keer per week 45 tot 60 minuten te wandelen. Toen begon ik er gewichttraining naast te doen. Ik vond mijn weg op het stepsapparaat en andere elipticale apparaten. Op een bepaald moment kwam ik op het punt dat ik mijn eerste 5 kilometer rende.

Op Internet las ik over voedsel beheersing. Het was moeilijk voor me, omdat ik erg van eten genoot. Van hele witte broden, bewerkt vlees en ander vette en suikerrijke voeding ging ik over naar natuurlijkere voeding zoals het wit van ei, brood van volle granen, volle ontbijtgranen, melk, kaas, fruit en groenten. Ik eet geen zoetigheden meer en ben hier niet meer aan verslaafd.

Nu doe ik dagelijks een uur cardio en een half uur krachttraining. Er zijn ook dagen dat ik anderhalf uur cardio doe. Voeding consumeert mij niet langer. Het is nu 11 jaar geleden dat dit alles begon, maar ik sta in de bloei van mijn leven. Ik heb de missie om anderen te helpen die ook worstelen met eetverslaving door erover te spreken en via mijn website.

Bron: huffingtonpost.