Voeding

Amandelen: goed voor het hart !

Amandelen veranderen de samenstelling van de darmbacteriën in positieve zin
Share Button

Een gezond voedingspatroon helpt je hart gezond te blijven. Bovendien kunnen ze dienen als gezonde snack, ook (of eigenlijk: juist) tijdens het lijnen.

Snack amandelen, houdt je hart gezond

Noten maken ook nog eens slanker (en dan met name rond de taille !)

Eind 2013 publiceerde American Journal of Clinical Nutrition een studie waaruit bleek dat noten slanker maken, en dan met name rond de taille. Noten maken niet dikker, maar dragen juist bij tot gewichtsverlies. Niet alleen tot gewichtsverlies, ook zou het jojo-effect ermee uitgebannen worden. Gewicht verliezen is één ding, gewichtsbeheersing is toch ook niet onbelangrijk en ook hierin werken noten voordelig. Proefpersonen die noten in de voeding kregen, werden slanker in de taille.  Een handvol amandelen is dus een slimme snack. Bovendien voorzien 20 amandelen per dag in 1/3 van de dagelijkse dosis vitamine E. Prima om in stukjes te hakken en door de voeding te doen. Ook door cakes en taarten, vis en kip.

Mediterraan dieet en veel noten verlagen risico

Amandelen toevoegen aan de voeding leidt ertoe dat het plasma a-tocoferol (vitamine E) toeneemt en dat de het risico op vasculaire aandoeningen afneemt, zo is in  Free Radical Research te lezen. Een verminderde vasculaire functie relateert aan ouder worden en is een van de hoofdoorzaken van vroegtijdig overlijden. Tal van studies toonden al aan dat het zogenoemde mediterraanse dieet,  waaraan veel noten zijn toegevoegd, de aderen gezond houdt. Nu blijkt dat een kortstondig dieet verrijkt met amandelen α-tocoferol verhoogt en de vasculaire functie verbetert bij  mannen tussen de 20 en 70 jaar.

Amandelen hebben gunstige effecten op de cardiovasculaire functie

Het komt er dus in het kort op neer dat amandelen de aderen gezond houden, zo meldt ook  Aston University.

De gunstige effecten van amandelen zijn als volgt:

  • De hoeveelheid anti-oxidanten in de bloedbaan neemt aanzienlijk toe
  • De bloeddruk gaat omlaag
  • De bloedsomloop verbetert

Amandelen zijn superfood

Amandelen zijn een bron van goede voeding, en ondersteunen gewichtsbeheersing. Ze bevatten veel gezonde stoffen zoals:

  • Vitamine E
  • Gezonde vetzuren
  • Vezels (geven vol gevoel)
  • Flavonoïden met anti-oxidatieve eigenschappen

 

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.