DIY Tips

Eenvoudig drankje tegen hooikoorts

Share Button

Nederland wordt dit jaar geteisterd door een ongekende golf van hooikoorts. Klachten: niezen, rode ogen, jeuk en een loopneus. Wie lijdt aan hooikoorts zal het zelf al ondervonden hebben: voeding en drank kunnen belangrijk zijn om de symptomen van hooikoorts te helpen onderdrukken.

Hooikoortsdrankje

Dankzij dit vitamine C-rijke recept zouden die vervelende symptomen meteen minder kans krijgen. Want voorlopig zijn kruiden, zuring en weegbree actief en hebben we nog steeds met de sterk allergene stuifmeelkorrels van de grassen te maken.

Als alternatief voor medicatie kan je zelf een drankje mixen dat dienst doet als antihistaminicum. Het zou niet alleen lekker smaken, je blijft bovendien gespaard van eventuele suffe bijwerkingen.

[envira-gallery id=”8831″]
Gember, citroen, ananas en appel

Voor dit dagelijks te drinken hooikoortssapje heb je een stukje gember ter grootte van je duim, een halve, goed gewassen citroen (inclusief schil), een vier centimeter dikke schijf ananas en een appel nodig.

Blend of mix alles stevig door elkaar en serveer met ijsblokjes.

Het hooikoortsdrankje is afkomstig van deze foodblog

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.