Eenvoudig drankje tegen hooikoorts

Nederland wordt dit jaar geteisterd door een ongekende golf van hooikoorts. Klachten: niezen, rode ogen, jeuk en een loopneus. Wie lijdt aan hooikoorts zal het zelf al ondervonden hebben: voeding en drank kunnen belangrijk zijn om de symptomen van hooikoorts te helpen onderdrukken.

Hooikoortsdrankje

Dankzij dit vitamine C-rijke recept zouden die vervelende symptomen meteen minder kans krijgen. Want voorlopig zijn kruiden, zuring en weegbree actief en hebben we nog steeds met de sterk allergene stuifmeelkorrels van de grassen te maken.

Als alternatief voor medicatie kan je zelf een drankje mixen dat dienst doet als antihistaminicum. Het zou niet alleen lekker smaken, je blijft bovendien gespaard van eventuele suffe bijwerkingen.

[envira-gallery id=”8831″]
Gember, citroen, ananas en appel

Voor dit dagelijks te drinken hooikoortssapje heb je een stukje gember ter grootte van je duim, een halve, goed gewassen citroen (inclusief schil), een vier centimeter dikke schijf ananas en een appel nodig.

Blend of mix alles stevig door elkaar en serveer met ijsblokjes.

Het hooikoortsdrankje is afkomstig van deze foodblog