Bewegen

Relatie prostaatkanker en fietsen

Share Button

De conclusie van een grootschalig Brits onderzoek onder ruim 5000 fietsers: fietsers die meer dan 9 uur per week op de fiets zitten hebben 6x meer kans op prostaatkanker.

Veel fietsen, prostaatkanker

fietsen

Het onderzoek werd uitgevoerd door het University College London, de resultaten zijn gepubliceerd in  Journal of Men’s Health.

Al eerder bleek er een verband te zijn tussen zaadbalkanker en fietsen. De relatie tussen fietsen en prostaatkanker is nieuw.

Onderzoeker Mark Hamer: ‘Het is goed mogelijk dat mannen die veel fietsen bewust bezig zijn met hun gezondheid en daardoor eerder een diagnose krijgen.’

De onderzoekers suggereren dat de prostaatkanker veroorzaakt wordt door een verhoogde druk op de prostaat.

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.