Nieuws Voeding

Hoge dosis vitamine D (20.000 IU) is veilig voor ouderen

Share Button

zon

Een hoge dosis vitamine D ( 20.000 IU per week) is veilig voor bejaarde patiënten en houdt hun vitamine D gehalte op peil.

Effectief en veilig

Oudere patiënten die in tehuizen verblijven lopen risico op een vitamine D tekort, onder andere vanwege een tekort aan zonlicht. Er zijn studies die hebben aangetoond dat een laag vitamine D gehalte de kans op fracturen bij ouderen vergroot. In een verzorgingstehuis in Canada (Fraser Health) kregen de bewoners sinds 2011 een wekelijkse dosis van 20.000 IU. De bewoners waren 65+. Dit gebeurde op initiatief van een werkgroep van American Geriatrics Society, die 4000 IU per dag adviseerde.

Een jaar na supplementatie bleek dat het vitamine D gehalte gestegen was. Ook bleek dat de supplementatie in deze dosis veilig was voor de patiënten met hypercalcemie.

Conclusie van de onderzoekers: ‘deze hoge dosis vitamine D is veilig voor patiënten en heft een vitamine D tekort op.’

Bron: Effectiveness and Safety of a High-Dose Weekly Vitamin D (20,000 IU) Protocol in Older Adults Living in Residential Care.

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.